fredag 17 januari 2014

Bokbloggsjerka 17-20 januari 2014

Har städat & sedan suttit med läxorna ända sedan jag kommit hem, så jag har inte hunnit svara på Annikas fråga förrän nu  - även om jag tänkte att jag skulle göra det så fort jag kommit hem.

Så, okej, veckans fråga är:

Vilken är den absolut bästa tv-serie/film du har sett i din genre? Serien eller filmen behöver inte vara en filmatisering av en författare du har läst men den/de ska ha en stark anknytning till din favorit genre.

Jag har inte så många TV-serier jag kollar på - i alla fall om man jämför med andra - men de jag kollar på är åtminstone bra, varför skulle jag annars kolla på dem?
Har ingen speciell ordning utan det är serierna som ploppade upp i huvudet först:

1. The Vampire Diaries har jag följt lääänge. Har inte missat något avsnitt, även om jag oftast råkar glömma av saker som har hänt när nån frågar mig om det. Ska även kolla på spinoff-serien The Originals som jag tycker verkar bra, och den kommer på svensk TV idag. Visst, den kanske redan finns på Swefilmer men jag orkar inte kolla mer på datorn just nu, så i stället får det bli på TV:n!
Genre: Vampyrer, Fantasy, Övernaturligt, Kärlek, Vänskap, Spänning

2. Pretty Little Liars är en riktigt bra serie - även om jag inte vet varför. Jag fastnade bara för serien med alla hemligheter, mysterier & lögner. Fast TVD är nog bättre, men lite variation måste man väl ha? Är snart på säsong 4 & hade tänkt även börja se spinoff-serien där: Ravenswood. 
I alla fall jag tycker om PLL och tänker fortsätta att kolla på det tills jag tröttnar. 
Genre: Vänskap, Kärlek, Mystik, Död, Mysterium, Spänning

3. Once upon a time har verkligen kopplingar till böcker! Det är ju en TV-serie som har filmatiserat populära & klassiska sagor fast med en helt annan historia och med karaktärer från t.ex. Snövit & de sju dvärgarna, Rödluvan, Hattmakaren, Peter Pan m.m.! Jag tycker faktiskt att det är riktigt bra, även om jag inte skulle vilja att de drar ut på det i så många (okej, det är bara några få - än) säsonger, jag vill liksom ha ett slut! En serie jag rekommenderar till alla er bokälskar - för Once Upon a Time är faktiskt bra! Man får återuppleva sagorna på ett annorlunda sätt med en annan röd tråd som dem följer. 
Genre: Sagor, Kärlek, Vänskap, Magi, Sagornas värld, Fantasy, Spänning

Okej, 3 utav mina favorit TV-serier som jag tycker att alla ska kolla på. Vem vet ni kanske faktiskt gillar någon/några av dem? Alla har en ganska så stark anknytning till min favoritgenre: Fantasy & Spänning. Och såklart finns alla som böcker! Även Once Upon a Time finns, fast bara med mycket fler böcker. ;)

Hehe, höll faktiskt på att glömma av man kunde ta filmer också, så här kommer några få:

1. Hunger Games & Catching Fire!!! Måste jag ens skriva varför?! Fantastiska böcker & fantastiska filmer! Några utav de filmatiseringar som jag faktiskt tycker att dem verkligen lyckats med, tummen upp!
Genre: Fantasy, Kärlek, Vänskap, Död, Dystopi, Spänning

2. Sagan om Ringen-triologin: Härskarringen, Sagan om de två tornen & Sagan om konungens återkomst
Är alla riktigt bra filmer som jag hoppas att ni åtminstone sett någon av. Det är ganska så långtråkiga (speciellt scenerna med Frodo, Sam & Gollum) och de har dragit ut väldigt mycket saker så att de tar jätte lång tid, men om man bortser från det så är dem riktigt bra! Jag älskar alla scenerna med Aragorn, Legolas & Gimli, satt & skrattade flera gånger! 
Genre: Spänning, Fantasy, Övernaturligt, Kärlek, Vänskap, Död, Krig

Så 5 TV-serier/filmer som har en stark anknytning till min favoritgenre (& böckernas värld). 

Vilka har ni? Kommentera gärna era svar!

9 kommentarer:

 1. Här var det några jag inte kände till som lät intressanta. Tack för tips!

  SvaraRadera
 2. Har inte sett något av de här!

  SvaraRadera
 3. Jag har precis börjat läsa Hungerspelen, sedan ska jag se filmen som redan ligger här och väntar :)

  SvaraRadera
 4. Har sett alla filmer/serier förutom Once Upon A Time, och jag håller med - de är fantastiska!

  SvaraRadera
 5. Sagan om ringen har jag förstås sett och uppskattade trots att det var utanför "min" genre.

  SvaraRadera
 6. Filmerna som gjorts i Hunger games trilogin hittills är riktigt bra. och Sagan om Ringen trilogin på film är helt fantastisk. Tycker även om de två Hobbit-filmerna som hittills kommit!

  SvaraRadera
 7. Hunger Games och Sagan om ringen gillar jag med, dina tv-serier inte så mycket :)

  SvaraRadera
 8. För mig är det brittiska deckare. Jag har inte sett nått av det du nämner utom Once upon a time som jag kollar med dottern. Jag är svag för elaka drottningen, Regina... Men nu har de bytt till nån obskyr kanal så vi missar den jämt, får nog köpa den på box i stället...

  SvaraRadera
 9. Jag som tittat lite i förväg kan säga att jag föredrar The Originals över TVD just nu. OUAT och LOTR är ju självklara favoriter också.

  SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!