tisdag 28 januari 2014

Ge böcker en andra chans...

Nattfjärilen
...kan ibland vara väldigt svårt. Men i vissa fall så är det väldigt lätt när man lägger allt f.d.-information åt sidan och låter sig bara njuta av att läsa en bok. Förra året så började jag att läsa i Nattfjärilen av Saskia Walker, men tyckte bara: "Usch, för mycket snuskigheter på en gång." Jag hade typ läst 3 kapitel då och gav redan upp. Inte alls bra. För ärligt talat, bokens första mening började direkt i gång med det, och jag tänkte bara att om hela boken utspelar sig på samma sätt, så tänker jag verkligen inte fortsätta att läsa.
Men vet ni vad? I helgen började jag läsa i den igen, för jag tänkte "Jag ger boken en chans till - jag läser i 30 minuter och ser vad som händer sedan." Det slutade med att jag satt i 2 timmar & läste tills boken var slut.

Jag har aldrig riktigt trott på att jag alltid ska ge boken (eller någon) en andra chans. Om jag läste ut hela boken & gillade den inte ett dugg, då tänker jag verkligen inte ge mig på den boken igen. Fast om jag skulle ha boken själv hemma (som Nattfjärilen) så kanske jag kan ge den en andra chans. För om jag ändå har frågat efter den eller köpt den, så borde den åtminstone få en ärlig chans.

Så mitt eget motto till nästa besvärliga bok: Ge den en andra chans.
Eller läs åtminstone 100 sidor av boken & sen lägga ifrån sig den.

Jag skriver det här inlägget för 1. Jag har tråkigt 2. Orkar inte skriva något annat inlägg 3. Har inget annat inlägg på G.

Någon bok som ni gav upp med? Eller någon som ni gav en andra chans och som ni faktiskt sen gillade?1 kommentar:

  1. Jag tyckte att Bläckhjärta var jättetråkig när jag började läsa den för 3-4 år sen, men när jag läste ett halvår senare älskade jag den, och det gör jag fortfarande :)

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!