onsdag 15 januari 2014

Bytet

BytetTitel: Bytet
Författare: Rachel Vincent
Förlag: Harlequin (Tack för boken!)
Sidor: 445
Serie: Shapeshifters #4
Originaltitel: Prey

OBS! Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar i serien!
Handling:
Min flocks existens är i fara och min pappas ställning som ledare ifrågasätts. Dessutom tvingas min älskade Marc leva i exil bland strykarkatter och det innebär att det var många månader sedan jag senast såg honom. Och eftersom jag har fatt en nybliven mamma och en upprorisk tonåring på halsen har jag inte ens tid att drömma om när jag ska få träffa Marc igen.

Ett bakhåll iscensatt av en grupp vilda strykarkatter blir det slutgiltiga beviset för att någon verkligen är ute efter att förgöra oss! I kampen för vår flocks överlevnad och i ett desperat sökande efter min pojkvän inser jag att jag behöver all list - och alla klor - för att hindra att min familj krossas. För alltid.

Omdöme:
Rachel Vincent bara fortsätter och fortsätter att imponera på mig. Hennes språk är fantastisk och man ser & upplever allting som karaktärerna känner. Man känner spänningen, sorgen och passionen. Kort sagt: ett fantastiskt språk som målar upp alla känslor för läsaren.

Åh, vad jag gillar Faythe! Jag älskar att hon kastar sig in i saker, utan att använda huvudet först, och hon gör allting helhjärtat. Hon är en verklig kämpe som kämpar för vad hon tycker är rätt. Det är bara ett stort plus att hon är så härlig också, med alla sina kvicka och - väldigt, väldigt - roliga kommentarer som alltid får en att le. Faythe är nog en utav de bästa kvinnliga huvudrollerna jag stött på i fantasy-böcker. Man kan aldrig riktigt glömma henne, precis som med Rose i VA, och man jämför ibland omedvetet henne med andra kvinnliga huvudroller. Vilket kanske inte alltid är så bra, men det visar att Faythe är något i världsklass.
Vincent lyckas så bra med att skapa härliga & fantastiska karaktärer man lätt fattar tyckte för. I Nio liv får man träffa Manx för första gången och man får lära känna henne. Sedan i Flocken får man träffa på tonåringen Kaci, som jag förresten verkligen gillar, och i varje bok kommer det åtminstone in en ny person eller karaktär som varit med från början med inte riktigt "öppnat" sig.

I Shapeshifters får man i varje bok ta del av en väldigt spännande historia som får en sitta uppe långt in på natten bara för att man vill veta vad som kommer att hända. Men redan från första boken har man fått glimtar av att det även ligger hat mot Faythes flock från en Alfa och man upptäcker mer & mer saker som får en att fundera på vad som kommer att hända.

Flera händelser i Bytet fick man att känna starka känslor. Jag vill inte avslöja någonting men för er som har läst boken: Spoiler! Markera för att läsa:
När Ethan dog, herregud satt bara och lipade. Han var min favorit utav Faythes brorsor och jag kommer verkligen att sakna honom! Han var så lik Faythe med sina härliga kommentarer o så... :( Spoiler SLUT!

Så okej, det händelser påverkade mig extra mycket och det är det som är poängen. Den här serien har blivit att komma en stor favorit hos mig, och det är faktiskt en utav anledningarna att jag tog med den som en serie på Favoriter-i-repriser även om jag då bara hade läst 2 utav böckerna i serien. För jag bara visste att den här serien skulle få en plats i mitt hjärta och jag hade verkligen rätt. Det är ännu två böcker kvar i serien, men jag tror inte att Rachel Vincent kommer att sänka sig under de tidigare böckernas standard, utan bara höja den!

Så... vad kan jag skriva mer om Bytet? Jo: LÄS DEN!

Bästa karaktär/er:
Fortfarande Fantastiska Faythe! (Många F där...)

Andra delar i serien:
1. Herrelös
2. Nio liv
3. Flocken
4. Bytet
5. Riven
6. Sista striden
1 kommentar:

  1. Får kolla om den här serien kan vara nåt för mig.
    Tänkte att jag skulle berätta att det här kommit en liten trailer till Outlander :) kolla i min blogg eller sök efter "Outlander first look trailer på Youtube :)

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!