onsdag 17 april 2013

Giftet

Titel: Giftet
Författare: Maria V. Snyder
Förlag: Harlequin (tack för boken!)
Sidor: 363
Serie: Serien om Yelena Zaltana #1
Originaltitel: Poison Study

Handling:
Instängd i mörkret som omsluter mig som en kista har jag inget som distraherar mig från mina minnen - minnena av att döda Reyad. Han förtjänade att dö, men enligt lagen gör även jag det. Här i Ixia är straffet för mord avrättning. Och nu väntar jag på bödeln.

Men samma lag som fördömer mig kan också rädda mig. Ixias provsmakare -som försäkrar att befälhavarens mat inte är förgiftad - har dött. Och enligt lagen ska den fånge som står på tur för avrättning erbjudas jobbet. Det vill säga jag.

Omdöme:
Jag älskar den här boken. Punkt slut. Jag började läsa i den för några timmar sedan och sidorna bara flög förbi! Jag kunde inte slita mig från den här boken. Den fängslade verkligen mig, kan man säga.

Hela konceptet var väldigt bra, en fånge som väntar på sin avrättning får en chans att bli en provsmakare - men måste kanske betala med sitt liv. Man satt lite på nålar för man visste inte vart nästa fara skulle komma, eller ens vad som skulle hända. Det var lite oförutsägbart.

Yelena gillade jag ganska mycket, hon var ungefär som Rose i Vampire Academy, men ändå inte. Hon var sarkastisk, stark och hade en kämparglöd som jag avundas.
Valek är en sådan person som...ja, som vadå? Han är en person som man ibland inte förstår sig på, han avslöjar aldrig sina känslor bara vid ytterst få tillfällen. Men jag gillar hur det utvecklades i slutet.
Jacano och Ari är två personer man bara måste gilla. De är såna som kan peppa personerna runt omkring dem och har oftast alltid ett gott humör, så dem vill jag läsa mer om i nästa bok!

Så en kort sammanfattning: en bra spännande bok med spänning och magi! Rekommenderas! Jag måste just nu få tag på andra boken, Magin för jag kan inte vänta med att få läsa fortsättningen...

1 kommentar:

  1. Velade om jag skulle beställa den här när jag klickade hem böcker från förlaget Harlequin för ett tag sedan. Dock blev det inte av. Men nu när jag ser vad du skrivit om den verkar den spännande ... Kanske ska be dem om ett recensionsex. :)

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!