fredag 19 april 2013

Bokbloggsjerka 19-22 april 2013

Förra veckan var jag på Örebrocupen och kunde inte svara på förra veckans bokbloggsjerka fråga.
Men nu är det dags för den här veckans fråga:
Att bokomslaget är viktigt för många har jag förstått, men hur viktig anser du att bokens titel är?

För mig betyder inte omslaget eller bokens titel, jag kollar alltid på handligen på baksidan först för att se om boken är något för mig eller inte. Men det är alltid ett plus om boktiteln eller omslaget är snygga, bra eller häftiga.
För det är väl handlingen som är viktigast, eller? Det är ju inte så kul att läsa en bok som inte är bra men har en snygg framsida eller titel. Det tycker iallafall inte jag. Men det är ju kanske olika.

Vad tycker ni? Är titeln viktig eller omslaget?

10 kommentarer:

 1. Jag tror det är en kombo av båda, men det viktigaste för mig är såklart innehållet. Men en bra titel kan väcka intresse och nyfikenhet :)

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig helt!

  SvaraRadera
 3. Det slutliga är ju innehållet där baksidan säger mer. Men vad är det som gör att man överhuvudtaget plockar ut boken bland alla andra innan man läst baksidan?

  SvaraRadera
 4. Visst kan en snygg framsida och en häftig titel vara ett plus. Men inte viktigast.

  SvaraRadera
 5. Jag är inte heller särskilt intresserad av omslaget, snarare ett plus med ett snyggt omslag. Jag är mer för titeln då :)

  SvaraRadera
 6. En titel kan göra mig nyfiken och få mig att plocka upp en bok, men det är alltid baksidan som avgör om jag vill läsa den eller inte :)

  SvaraRadera
 7. Det är möjligt att jag får inom en bokhandel i morgon bara för att kolla vad det är som gör att jag väljer vissa böcker. Problemet är ju att om man är medveten om att man väljer då blir ju resultatet kanske annorlunda :)

  SvaraRadera
 8. För mig är det en kombination av omslag och titel som får mig att plocka upp en bok om jag inte känner till författaren innan. Jag har ytterst svårt för att bara plocka upp en bok på måfå.

  SvaraRadera
 9. Det går lite hand i hand, ofta har bra författare ett snyggt omslag och en bra titel. Jag tror det är en kombination
  Mia

  SvaraRadera
 10. Baksidestexten är absolut viktig, men det är ju något som för mig att vilja vända på en bok och läsa baksidestexten och då tror jag att omslag och titel spelar roll.

  SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!