lördag 23 februari 2013

Bokbloggsjerka 22-25 februari

Wow, vad fort dagarna går! Jag har inte hunnit med så mycket i veckan, förutom att jag har fyllt år, tränat innebandy, bowling, varit i skolan, fått läxor, tränat innebandy...
Det är typ så min vecka har sett ut ;). Som ni ser inte mycket läsning eller bloggande för den delen heller.
Men nu är det dags för bokbloggsjerkan igen! Annika har startat så kika in på hennes blogg för mer information.

Veckans fråga:
Brukar du drabbas av lässvackor ibland och hur gör du i så fall för att ta dig ur dem?

Oftast så brukar jag inte drabbas av lässvackor, det är mest att jag inte hinner med alla läxor, skolan och träningar. Men ibland så kan jag känna att jag inte orkar läsa mer p.g.a t.ex. en dålig bok, som det inte händer något i, eller så har jag ont i huvudet och kan inte koncentrera mig på vad jag läser.
Om jag har drabbats av det här brukar jag läsa om en av mina favoritböcker t.ex. Vampire Academy-serien eller Divergent. Eller någon spännande och rolig bok som Själlös.
Så ett tips är att läsa en favoritbok som tycker mycket om, så kommer nog läslusten tillbaka :D. Jag vet faktiskt inte vad man ska göra om den inte gör det, jag har alltid fått tillbaka läslusten då. I mitt fall brukar jag även läsa någon historisk roman. Konceptet med lite spänning, historia, kärlek och vänskap älskar jag och får mig alltid på bra humör.


Vad brukar ni göra om ni drabbas av lässvackor?

// Dola

3 kommentarer:

  1. Jag är nog alldeles för otålig för att läsa en bok jag redan läst, men spännande och lättsmält brukar funka för mig.

    SvaraRadera
  2. Lade ut ett tips på min blogg, kan nog användas även med andra böcker i samma stil, om man inte är intresserad av just dom jag föreslår. Själv slipper jag huvudvärken, brukar ge upp när jag inte minns vad det stod på sidan innan, då ligger intresset för den boken på noll.

    SvaraRadera
  3. Jag brukade inte göra det, men sedan kom jag in i en lässvacka i över 1 år, då jag knappt ville läsa en enda bok och bara tvingade mig. Har precis fått tillbaka läslusten igen av att läsa om min favoritserie :)

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!