måndag 14 oktober 2013

Legend


Titel: Legend
Författare: Marie Lut
Förlag: Modernista (tack för boken!)
Sidor: 291
Serie: Legend #1
Originaltitel: Legend

Handling: Från adlibris.com
Det som en gång var västra USA är nu Republiken, en nation som ständigt befinner sig i krig med sina grannar.
Femtonåriga June är född i en elitfamilj i ett av Republikens rikaste distrikt, och hon får sin utbildning i Republikens högsta militära kretsar. Day, däremot, är född i slummen och är landets mest eftersökta brottsling. Men hans motiv är kanske inte så illasinnade som de verkar.
June och Day är från två olika världar, och det finns ingen anledning till att deras vägar skulle korsas förrän den dag då Junes bror Metias mördas och Day blir huvudmisstänkt. Indragen i den ultimata katt-och-råtta-leken kämpar Day för sin familjs överlevnad, medan June söker hämnd för Metias död.
Men så upptäcker June och Day, i en chockartad vändning, sanningen om vad som har sammanfört dem. Och hur skrämmande långt deras hemland är berett att gå för att bevara sina hemligheter.
Omdöme:
Jag hade otroligt höga förväntningar på den och var väldigt rädd för att jag skulle bli besviken bara för det. Men jag hade oerhört fel, för boken var FANTASTISK! Boken tog slut alldeles för fort och jag ville bara ha mer, mer, mer! Så nu sitter jag och suktar efter att nästa del Prodigy ska komma ut på svenska, vilket säkert dröjer minst 1 år eller så.

Karaktärerna June och Day, som man får följa vartannat kapitel, gillar jag starkt. De kan ta hand om sig själva både två och behöver ingen annans hjälp. Nåja, om man inte blir infångad förstås. Författaren har skrivet Days kapitel i en textstil och Junes i en annan, så det är enkelt att veta vem man följer när man läser.
Tess verkar också vara en snäll och generös person. Även Junes bror Metias verkade vara det innan Metias blir mördad. Och bara så ni vet, nej jag spoiler inte för det står det på typ alla sidors recensioner eller på baksidan av boken att han kommer att dö. Så det var direkt ingen överraskning.

June & Day kanske är från två olika världar, men de är väldigt lika varandra ändå. Både är snälla och så himla superduper smarta känns det som. De kan slåss och kan försvara sig själva. Jag gillar dem kort sagt.

Som sagt boken var alldeles för kort enligt mig och jag ville bara läsa mer i slutet, för det blev så oerhört spännande! Jag får väl gotta mig i att läsa om boken då och då tills nästa del kommer ut.

Legend var en riktigt spännande och bra bok, rekommenderas! Boken är nu en till favoritbok, som också kommer från bokförlaget Modernista. Det känns som att det förlaget bara översätter mina kommande favoritböcker!

(Elisabeth, blev det bra avslut på recension eller inte ;))

2 kommentarer:

  1. Hej, jag har taggat dig i tagen reading habits :) http://mybokshelf.blogspot.se/2013/10/reading-habits-tag.html

    SvaraRadera
  2. Åh denna fick jag hem här om dagen ser så mycket fram emot att läsa den :)

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!