lördag 30 mars 2013

Belle

Titel: Belle
Författare: Lesley Pearse
Förlag: Ponto Pocket (Tack för boken!)
Sidor: 544
Serie: -
Originaltitel: Belle

Handling:
Femtonåriga Belle har levt på en bordell hela sitt liv. Trots detta har hon haft en väldigt skyddad uppväxt med en mamma och många kvinnor som tagit hand om henne. Men en dag råkar Belle se när en av de prostituerade mördas av en kund och tillvaron förändras på ett ögonblick. För att hon inte ska kunna skvallra förs Belle bort av mördaren och säljs till en bordell i New Orleans. Där börjar sedan den långa vägen tillbaka. Hur ska hon kunna rymma från sin nya arbetsplats? Hur ska hon kunna ta sig hela vägen hem till England och alla vännerna igen? Och kommer hennes ungdomskärlek vilja träffa henne efter allt hon har gått igenom?

Omdöme:
När jag beställde den här och Elizabeth från Ponto Pocket visste jag inte riktigt vad jag hade att framför mig. Jag läste inte så mycket av handlingen i fall den skulle innehålla en spoiler, fast handlingen här ovan tycker jag är hyfsat spoilerfri, eller vad tycker ni? Ni får väl kommentera i så fall så att jag kan ändra på det!

Som sagt jag hade ingen aning om vad det var för slags böcker och hade inte så höga förväntningar. Det kanske var bra, men jag tror att även om jag hade några förväntningar skulle den överstiga dem ändå. De första ca 100 sidorna var lite tröga tyckte jag, men sedan tog det fart och jag kunde inte sluta läsa!
Lesley Pearse fångade mig med sitt språk och händelserna i boken och jag satt som fastklistrad vid den.

Det var väldigt kul och intressant att läsa om Belle, som är bokens huvudperson, hur hon utvecklas under bokens gång från en osäker flicka till en självsäker, vacker ung kvinna. Hon verkade vara väldigt snäll och generös och jag hatar alla personer som gjorde henne och de andra flickorna illa. Jag tycker det är hemskt hur kvinnorna behandlades på den tiden, att mannen hade all makt och att kvinnorna inte kunde få bestämma nästan någonting alls. Jag hade inte velat leva på den tiden.
Det finns några personer i boken som är rent av riktigt elaka och jag fattar inte hur de andra runt omkring inte ser det. Nåja, det kanske var meningen.

Det här är absolut inte den sista boken jag ska läsa av Lesley Pearse, och nu har mina förväntningar på Elizabeth stigit och jag hoppas verkligen att den åtminstone är lika bra som denna!

4 kommentarer:

 1. Jag har en bok av Lesley Pearse som står oläst men det här bådar ju gott :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du något att se framemot! :)

   Radera
 2. Sophie Kinsellas "Mina hemligheter", jag läste den för så länge sedan men tog och bläddrade i den och kommer ihåg att gillade den. En riktig chic-lit bok, jag fnissade en hel del under vissa delar. Helt klart en bok som jag rekommenderar om man gillar att läsa chic-lit :)

  SvaraRadera
 3. Lesley Pearse är en av mina favoritförfattare :) Alla böcker som jag har läst av henne är superbra!!
  Trevlig bokblogg du har förresten, kommer att kika in här fler gånger.

  SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!