tisdag 5 mars 2013

Anna klädd i blod

Titel: Anna klädd i blod
Författare: Kendare Blake
Förlag: Fenix Förlag (tack för boken!)
Sidor: 285
Serie: Anna klädd i blod #1
Originaltitel: Anna dressed in blod

Handling:
Cas Lowood har ett uppdrag. Han dödar spöken som är kvar på jorden för att mörda människor.

Legenden om Anna Korlov har lockat Cas till Thunder Bay i Kanada. Anna mördades 1958, men hennes vålnad finns kvar i det hus där hon dog och ingen som vågar sig över tröskeln kommer levande tillbaka. Hittills har hon tagit livet av tjugosju ungdomar och det verkar inte ta slut där.
"Anna klädd i blod" kallas hon av traktens invånare och hon visar sig bli Cas största utmaning sedan han tog över rollen som spökjägare efter sin fars död. För hur tar man sig under huden på någon som inte har någon hud kvar, och hur dödar man egentligen någon som redan är död?

Omdöme:
När jag öppnade boken för att bara läsa igenom första kapitlet, så att jag visste var det var för slags bok och om jag kanske kunde få någon aning om vad jag skulle tycka om den, så var jag fast. Jag hållde ju redan på att läsa Babbeldrottningen och var inte klar än men jag kunde inte låta bli att fortsätta läsa i Anna klädd i blod. Så det slutade med att jag några timmar senare hade läst ut boken och ville ha nästa del Anna i mina mardrömmar direkt.

Boken är skrämmande och var ibland så läskig att jag behövde röra på mig lite för att fantasin skulle ta över mina tankar och att jag skulle tro att det fanns spöken bakom varje hörn. För ärligt talat så kändes det som att någon tittade på mig när jag läste.

Det är kul att få lite omväxling så att man i stället fick läsa om en manlig huvudperson i stället för en kvinnlig. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om Cas. Han är inte en favorit, men jag tycker ändå att han utmärker sig från de andra. Visserligen är han ju spökjägare, men det är något annat också.
Om ni läser den här boken, kanske ni kan komma på vad det är?

Jag tycker att Anna är kanske lite skrämmande. Nåja, kanske inte så lite skrämmande utan ganska mycket. För när träffar man på en tjej som sliter kroppar itu? Ja, jag kan inte komma på någon tillfälle. Men jag tycker att Anna ändå är ganska godhjärtad och snäll eftersom (SPOILER! Markera för att läsa! hon lät ju bli att döda Cas när han kom in i huset. SPOILER slut!)

Jag längtar tills jag får läsa nästa del!


Delar i serien:
1. Anna klädd i blod
2. Anna i mina mardrömmar2 kommentarer:

  1. Låter hur skrämmande som helst! Kul att bli fångad sådär :)

    SvaraRadera
  2. Anna klädd i blod ligger och väntar i min "ska läsa i år" hög :) Känns kul att ha riktigt bra böcker som väntar på en :)

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!