lördag 15 september 2012

Hungerspelen

HungerspelenTitel: Hungerspelen
Författare: Suzanne Collins
Förlag: Månpocket
Sidor: 304
Serie: Hungergames #1
Originaltitel: Hungergames

Handling:
"Låt Hungerspelen börja!
24 deltagare. Bara en vinnare. Allt direkts sänts."
Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!

Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...

Omdöme:
En riktigt, riktigt bra bok, full med spänning och action!
Jag fullkomligt älskar den här boken!

Karaktärerna, beskrivningarna, språket, miljöerna...ja, allt var helt fantastiskt!
Suzanne Collins har verkligen lyckats med den här underbara boken.

Det är så fasansfullt och förfärligt med att barn ska döda varandra i den dum tävling, bara för att underhålla folket. Det är tur att det inte är så idag. Jag hoppas att det heller inte blir så i framtiden.

Karaktärerna är något extra, speciellt Katniss. Hon är en sådan tjej som är kaxig, självsäker och tuff. Såna kvinnliga huvudpersoner saknar jag i böcker. Jag har bara läst kanske 3-4 böcker med sådana huvudpersoner, i Vampire Academy, De utvalda m.m.

Språket är riktigt härligt, och väldigt bra. Man kan föreställa sig hur allt ser och det lämnar ändå väldigt mycket åt fantasin.

Andra delar i serien:
1. Hungerspelen
2. Fatta eld
3. Revolt

                                          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!