söndag 2 september 2012

Beastly - ett odjur

av Alex Flinn

Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 299

"Han är skitsnygg, rik, elak och egoistisk.
Han är verkligen ett odjur"

För Kyle Kingsbury är det självklart att han ska väljas till den populäraste killen på skolbalen och få hångla med den snyggaste tjejen resten av natten.
Och allt hade nog gått som planerat om det inte hade varit för Kendra. Hon är inte särskilt snygg och hon har mage att kritisera honom för att få fördelar för att han är det.
För att ge igen bjuder Kyle henne på skolbalen bara för att dumpa henne utanför dörren och göra bort henne inför hela skolan.

Men Kendra är inte en vanlig tjej - hon är häxa. När Kyle kommer hem på natten efter skolbalen väntar hon i hans rum. Hon förbannar honom för hans grymhet och förvandlar honom till ett monster med päls, horn och huggtänder. Lika ful på utsidan som han är på insidan.

Bara om han lyckas hitta en tjej som verkligen älskar honom som han ser ut nu och som kysser honom innan två år har gått kommer förbannelsen att brytas. Och en sak till: Kyle måste också verkligen älska henne!
Han var Kyle Kingsbury, den coolaste killen - ett riktigt as, riktigt beastly. Men det syntes inte utanpå. Nu är han helt och hållet ett odjur.

Helt klart en favorit! Författaren har lyckats göra om småbarnssagan till en ruskig berättelse. Jag älskar den här boken, det var verkligen roligt att läsa om Skönheten och Odjuret, där man fick följa odjuret i stället för skönheten.
Jag gillade den här verkligen för den var helt enkelt superbra!
Rekommenderar den här boken väldigt mycket, kommer att läsas om många gånger!

Boken finns även som film!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!