torsdag 17 mars 2016

My soul to steal

Titel: My soul to steal
Författare: Rachel Vincent
Förlag: Harlequin Teen
Sidor: 325
Serie: Soul screamers #4
Språk: Engelska
Originaltitel: -

OBS! Kan innehålla spoilers från tidigare delar!

Handling från baksidan:
Now on shaky ground with Nash Hudson, Kaylee is taking their relationship easy. But then Sabine - Nash's ex - storms into their lives. She's determined to get Nash back and there's nothing she won't do to remind him of what they had. And since Sabine has special abilities of her own, Kaylee is headed into a battle she's not sure she can win...

Omdöme:
Det går oerhört fort att komma in Rachel Vincents uppslukande värld igen, redan efter ett par sidor så läser man frenetiskt mening efter mening - utan att någonsin vilja sluta.

I den här delen så är det inte lika mycket om vad Kaylee är, utan mer om den värld som hon inte befunnit sig i så länge och man får stifta bekantskap med ett flertal andra fantasyvarelser. Alltså, jag förstår inte hur Rachel har lyckats komma på alla dessa med bara sin egna fantasi - visst, vissa har säkert hämtats ur sägner och myter, men eftersom jag inte har koll på alla dessa så är det författarinnan själv som står som skapare bakom dem. Eller i alla fall seriens vision av dem. Det är kort sagt imponerande!

Karaktärerna är fortfarande väldigt välskrivna och det är underhållande att få följa Kaylee med hennes berättarröst genom bokens gång. Man känner vad hon känner och man får gåshud av hur bra allt är skrivet. Tod är fortfarande min favorit utav han & Nash. Även om jag misstänker att det kan komma att ändras under kommande delar, eftersom det skiftar en hel del från bok till bok. Det beror ju då på hur karaktärerna är i just den boken, och det skapar trovärdigt åt dem att de inte är helt perfekta utan också har brister. Och just nu är det Nash som jag tycker lite mindre om, mestadels för att Tod är mycket roligare och...typ hängivnare mot Kaylee - han är bäst helt enkelt. (I still have hope for them together.) Jag tycker också att Sabine är en intressant karaktär, även om jag inte riktigt gillar att hon försöker ta någon annans kille (okej, tekniskt sett var ju paret på "paus", men ändå). Även där har jag förhoppningar: fast då om att Sabine och Kaylee ska bli vänner. Vilket å andra sidan känns lite omöjligt atm, ni förstår nog om ni läst boken.

Nu har även ett triangeldrama kommit in i bilden och trots min motvilja till sådana, så följde jag ändå händelseförloppet med intresse för jag hade egentligen ingen aning om hur skulle det bli i slutändan. Och det har jag fortfarande inte. Det är också lite ombytta roller (två tjejer slåss om en kille) i stället för det gamla vanliga, och det påverkar ju också.

Något jag hela tiden glömmer av är hur unga Kaylee & co egentligen är. Alltså, Kaylee är väl 16 år i den här boken (om jag minns rätt) och med det i åtanke så blir allt som hänt/händer henne på nåt sätt så mycket större. Det gör att det också känns trovärdigare med hennes funderingar och velande fram och tillbaka - för vem vet vad man egentligen vill (eller vill ha) när man är 16 år? Det gör allt så mycket klarare på sätt och vis.

My soul to steal är inte riktigt lika bra som sina föregångare, men fortfarande väldigt underhållande och spännande att läsa. Karaktärerna är dessutom välskrivna och (åtminstone några stycken) känns trovärdiga. Språket är flawless, som alltid, och handlingen har ett go i sig som gör att man kommer vidare i storyn. Men den här boken var lite segare än de andra och ibland kändes det som att man kört fast.
Fast överlag så är My soul to steal en riktigt bra bok(serie) som jag rekommenderar varmt!

(måste bara nämna omslagen, hur fina är de inte?! - dock så har jag böckerna i "volymalbum" hemma, men tänker nog köpa hem de andra också någon gång)

Bästa karaktär/er:
Tod!!

Andra delar i serien: 
1. My soul to take
2. My soul to save
3. My soul to keep
4. My soul to steal
5. If I die
6. Before I wake
7. With all my soul


1 kommentar:

  1. Åh den här serien har jag ju glömt att jag håller på med!!

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!