onsdag 30 mars 2016

Before I wake

Titel: Before I wake
Författare: Rachel Vincent
Förlag: Harlequin Teen
Sidor: 340
Serie: Soul screamers #6
Språk: Engelska
Originaltitel: -

OBS! Innehåller spoilers från tidigare delar!

Handling från baksidan:
Dying wasn't easy for Kaylee, but faking life is a whole new kind of struggle. The only good moments are those spent in Tod's arms. But death hasn't stopped her old enemies, and now everyone Kaylee loves is in danger...

Omdöme:
Jag är fortfarande helt mållös av den här serien - och speciellt delen innan denna, If I die - vilket gör att det här förmodligen kommer att bli en kort & ganska så upprepande recension.

Jag älskar verkligen hur nära man kommer alla karaktärer. Man känner vad de känner, upplever vad de upplever och att kunna skapa en sådan trovärdighet - det är otroligt. Och det är just vad Rachel Vincent har lyckats göra från första boken till hit, och jag tror inte att det finns en chans att hon inte lyckas göra det i sista boken heller.

Tod är & förblir min favoritkaraktär i den här serien. Han är bara så gullig, omtänksam, rolig och fantastisk - jag skulle inte ha något emot en helt egen serie om honom... Plus att han är en reaper, vilket är något av det coolaste jag läst om i fantasy-väg och det känns faktiskt lite som en rimlig förklaring till döden. Eller så tänker jag bara så för att jag gillar Tod och reapers, det är också ett alternativ.
Sabine har verkligen växt i mina ögon, och även om Nash är tillbaks på att gilla-listan så har han long way to go för att nå toppen (speciellt då Tod alltid kommer att inneha den platsen). Jag gillar fortfarande Kaylee en hel del och gillar att ha henne som PoV, jag är riktigt nyfiken på hur hon kommer att utvecklas i nästa bok - med tanke på det hiskeligt spännande slutet menar jag.

Before I wake är en riktigt bra bok som gör att förhoppningarna inför sista och avgörande delen i Soul screamers-serien är höga. Trots att den inte stod ut lika mycket som dess föregångare, If I die, så har ändå handlingen ett högt tempo, karaktärerna är tuffare (syftar mestadels på Kaylee i detta fall), spänningen är olidlig och paret jag shippar blir bara desto sötare & underbarare tillsammans. Dessutom är Before I wake den mörkaste delen i serien hittills och stämningen var kort sagt tryckande under bokens gång, och jag visste aldrig vad jag hade att vänta härnäst.

Jag ser oerhört mycket fram emot att få läsa sista delen, With all my soul, och jag hoppas verkligen att den blir det optimala slutet på en fantastisk serie!

Bästa karaktär/er:
Tod!

Andra delar i serien:
1. My soul to take
2. My soul to save
3. My soul to keep
4. My soul to steel
5. If I die
6. Before I wake
7. With all my soul


1 kommentar:

  1. Vet inte hur många av böckerna jag har liggandes, har nog läst 2, men du ger desssa så högt betyg att jag måste läsa de snart!

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!