söndag 3 januari 2016

Skuggan av Anna

Titel: Skuggan av Anna
Författare: Rebecca James
Förlag: Alfabeta
Sidor: 350
Serie: -
Språk: Svenska
Originaltitel: Sweet Damage

Handling från baksidan:
När Tim Ellison hittar ett billigt hyresrum i ett vackert gammal hus i Sydney ser det ut som en lyckträff, nära till både jobbet och surfstranden. Men husets ägare, den gåtfulla Anna, är ovänlig och tillbakadragen, och snart börjar det hända mystiska och obehagliga saker på nätterna. Tim blir mer och mer övertygad om att han lurats i en fälla.
När Annas förflutna gör sig påmint hamnar Tim mitt i dramatiken.

Omdöme:
Jag blev väldigt överraskad av den här boken och nu i efterhand undrar jag varför jag låtit boken stå som hyllvärmare i mer än ett år. Kanske till och med två.

För det tog verkligen inte lång stund förrän jag var helt fast inne i boken och jag kunde verkligen känna hur rysningarna gick utmed kroppen i takt med att spänningen steg i boken. Man fick heller inte reda på svaren förrän nästan i slutet, även om det avslöjas små saker allteftersom, och det gör att man inte vill lägga ifrån sig boken förrän man fått reda på svaren.

Jag fastnade mest Anna - hon var så mycket mer än vad första intrycket av henne gav och jag gillade att läsa om hur hon växte i boken.

Rebecca James är uppenbarligen en mästare på att skriva sådana här thrillers, då Sanningen om Alice är i samma spår (vill läsa om den boken nu) och man vill bara ha mer. Språket är flytande och beskriver på ett sätt som gör att man kanske inte ser vad som beskrivs utan mer känner det.

Skuggan av Anna var en bok som överraskade mig och hade mig fast i sitt grepp genom hela boken. Den är spännande och det är med skräckblandad förtjusning som man fortsätter att läsa sida efter sida. Man får inte reda på de slutgiltiga svaren förrän i slutet men det är absolut inte långtråkigt dit - tvärtom. Rekommenderas till er som vill ha en spännande thriller som får en att sitta på helspänn genom hela boken.2 kommentarer:

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!