söndag 10 januari 2016

Heir of Fire

Titel: Heir of Fire
Författare: Sarah J Maas
Förlag: Bloomsbury
Sidor: 569
Serie: Throne of Glass #3
Språk: Engelska
Originaltitel: Heir of Fire

OBS! Kan innehålla spoilers från tidigare delar!

Handling från baksidan:
She was the heir of ash and fire, and she would bow to no one.

Celaena Sardothien has survived deadly contests and shattering heartbreak, but at an unspeakable cost. Now she most travel to a new land to confront her darkest truth... a truth about her heritage that could change her life - and her future - forever.

Meanwhile, brutal and monstrous forces are gathering on the horizon, intent on enslaving her world. To defeat them, Celaena must find the strength not only to fight her inner demons but to battle the evil that is about to be unleashed.

Omdöme:
Alltså åhh, vad jag älskar den här serien! Jag skulle förmodligen bara kunna läsa den här serien och ändå vara helnöjd läsupplevelse-mässigt (även om det kanske skulle bli liiite monotont efter ett par gånger) eftersom det alltid dyker upp nya detaljer som man missade första gången man läste den. Så med andra ord; ja, jag har redan läst om stora delar av Heir of Fire. Dessutom inom loppet av en dag sedan jag läste ut den för första gången. Beroendeframkallande? Minst sagt.

Redan efter ett par sidor var jag helt inne i boken och Sarah J Maas fantastiska värld som bara hon kan skapa. Det kanske inte var den storartade början jag hade tänkt mig, men på så sätt så byggs allting sakta men säkert upp genom hela boken i stället för att det ska vara pang på.

Celaena är som vanligt helt fabulous och kick-ass, även hon fortfarande ibland är lite gnällig & bortskämd meeen det är inget man hakar upp sig på för hon är så mycket annat också. Ärligt talat, så skulle jag nog säga att hon toppar min topp 3-lista över kvinnliga karaktärer.
Hon är en sådan intressant karaktär att läsa om (som ofta förvånar en) och jag gillade att man fick mer inblick i hennes "gamla" liv, det gav svar på en del frågor. Jag tyckte redan att hon var en oerhört stark karaktär i de tidigare böckerna, men det är inget mot vad hon var i slutet av den här boken - eller vad hon förmodligen kommer vara i nästa. Wow, säger jag bara.

Jag gillar att vi får läsa boken ur flera synvinklar, det skapar ett intresse & nyfikenhet för att läsa vidare för att återkomma till karaktärens nästa kapitel. Det gör ett tempo som gör att man kommer vidare i boken - och som gör att man inte kan släppa taget.
Celaenas var kanske det PoV:et jag såg mest framemot, men även Manon, Chaol och Dorians var något extra. (okej, det var typ alla PoV, men allas var också något extra)
Som väntat blev man introducerad till nya, spännande karaktärer i boken; bland annat Manon, Rowan & Aedion som jag nämnde ovan. Manons kapitlen gav serien ett helt nytt perspektiv och jag gillade verkligen att läsa hennes del av berättelsen, jag har väl nämnt att jag älskar drakar?
Och Rowan & Aedion då - varför måste Maas skapa så många swooniga killkaraktärer??? Räcker det inte med Chaol & Dorian från de tidigare böckerna? *suck* Hon vet i alla fall hur hon ska skapa intressanta karaktärer...

Heir of Fire är nog den bästa boken i Throne of Glass-serien hittills, och det med all rätt. Från första till sista sidan så sitter man som fängslad i en litterär värld som är så skickligt gjord att den känns nästan verklig. Dessutom med fantastiska karaktärer, spännande intriger och nervkittlande mystisk magi som genomsyrar hela boken så är det inte så konstigt att den här boken blir en ny favorit.

Jag skulle förmodligen kunna fortsätta skriva om den här boken i all evighet, men så länge vill jag inte sitta & skriva - för jag måste ju kolla när "rätt" omslagsversion av Queen of Shadows kommer ut. Mina förväntningar på den boken är skyhöga - men jag tror nog att Maas kommer att överträffa dem ändå. (med tanke på slutet så måste den göra det)

Om ni inte redan förstått det, så tycker jag att ni VERKLIGEN ska läsa den här serien. Pronto.

Bästa karaktär/er:
Celaena, Rowan, Manon, Dorian, Chaol, Aedion... ja, de är många.

Andra delar i serien:
1. Throne of Glass
2. Crown of Midnight
3. Heir of Fire
4. Queen of Shadows
...
1 kommentar:

  1. Vågar inte läsa eftersom jag väntar på första boken i serien på svenska. Men är väldigt pepp på den. :-)

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!