söndag 4 oktober 2015

The Scorch Trials

Titel: The Scorch Trials
Författare: James Dashner
Förlag: Chicken House
Sidor: 359
Serie: The Maze Runner #2
Språk: Engelska
Originaltitel: -

OBS! Handlingen innehåller spoilers från tidigare delar i serien!

Handling från baksidan:
Solving the Maze was supposed to be the end. No more puzzles. And no more running. Thomas was sure that escaping meant he would get his life back. But no one knew what sort of life they were going back to...

Burned and baked, the earth is a wasteland, its people driven mad by an infection known as the Flare.

Instead of freedom, Thomas faces another trial. He must cross the Scorch to once again save himself and his friends.

Omdöme:
I min recension av första boken - som jag läste på svenska, I dödens labyrint - så hyllade jag boken väldigt mycket. Men när jag nu gick & väntade på andra boken så började fundera på om den verkligen var så bra eller om jag hade överdrivit på grund av att boken var så bra precis när jag läste ut den att den fick en hyllande recension som skrevs kort därefter. För ni vet, även om en bok känns helt fantastisk under och precis efter läsningen, så kanske den inte känns lika bra efter ett tag. Vissa böcker sätter spår - andra inte. Men som tur var, så jag tycker jag att The Scorch Trials är en riktigt bra bok och jag förstår nu hur jag kunde gilla första boken så mycket.

Thomas är en smart, modig och trovärdig karaktär. Han är inte helt perfekt, men han höjdes en hel del i mina ögon när han gjorde vissa val som han gjorde (även om han också gjorde vissa val som jag tyckte mindre om). Teresa har jag helt tappat intresset för och jag känner inget angående henne längre. Hon är med andra ord en helt okej karaktär.
Däremot så älskar jag verkligen Newt och Minho. De två tillsammans med Thomas är den självklara favorittrion i den här serien. Jag älskar hur de gnabbas och hur alla tre uppfyller olika roller - alla tre har så olika personligheter men klaffar ändå så himla bra!

Om det är något som inte saknas i den här serien så är det spänning - och massvis med frågor. Man vet aldrig vad som kommer hända, det händer oväntade och oförklarliga saker som gör att man blir ännu mer förvirrad över vad WICKED egentligen håller på med. Det är så att när man precis har fått veta något nytt, någon ledtråd så vänder allt helt plötsligt och så står man där och förstår ännu mindre än innan. Jag satt verkligen som på nålar genom hela boken.

The Scorch Trials bevisade att den här serien är återigen någonting extra.
Spänningen finns med konstant och man får aldrig en lugn stund, eftersom WICKED ändrar spelreglerna hela tiden och därav vet man aldrig vad som kommer att hända härnäst. Jag har flera karaktärer som jag verkligen gillar & hejar på, medan andra är...tja, helt okej. Jag är väldigt lockad av att köpa hem hela den här serien på engelska bara för att kunna läsa om alla (och för att den är snyggare än på svenska) och sedan gå på sista delen - och för att jag är oerhört nyfiken på hur det kommer att sluta och om man kommer få svar på sina frågor till dlut.

Förhoppningsvis så ska jag & en kompis gå och se filmatiseringen av boken på bio snart - väldigt snart hoppas jag, för nu är jag ännu mera taggad på att se den - och jag hoppas verkligen att de har fått med de delarna som behövs för att göra boken/serien rättvisa.

Bästa karaktär/er: 
Newt & Minho!

Andra delar i serien:
1. I dödens labyrint / The Maze Runner
2. I vansinnets öken / The Scorch Trials 
3. I dödens stad / The Death Cure
3 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag gillade den här boken väldigtmycket, men jag kan inte direkt säga att den var bättre än första.
  Jag vill bara att du ska vara medveten om att The kill order inte är en fjärde del till trilogin, det är bara en bok som utspelar sig innan själva idén om labyrinten utfördes av WICKED. Jag har själv trott att den var en fjärde del, men sedan när jag läste ut den, så förstod jag att det bara var en novell typ.

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte ju att den andra boken var sämre än den första... har sett filmen och tyckte ju att första filmen tappade lite från bokens handling och andra filmen tappade väldigt mycket från handlingen, kändes stundvis som att det mest bara var karaktärerna kvar.

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte om hela serien och jag har hört att många tycker att andra boken var sämre, men jag gillade den oerhört mycket. Jag tyckte att det fanns spänning där hela tiden.

  SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!