söndag 25 oktober 2015

Änglafall

Titel: Änglafall
Författare: Susan Ee
Förlag: Modernista (Tack för boken!)
Sidor: 264
Serie: Penryn och tidernas slut #1
Språk: Svenska
Originaltitel: Angelfall

Handling från baksidan:
Sex veckor har gått sedan undergångens änglar nedsteg för att utplåna den moderna världen som vi känner den.
Brutala gatugäng regerar på dagarna, rädsla och vidskepelse styr på nätterna. När krigaränglarna för bort en hjälplös liten flicka tänker Penryn, hennes sjuttonåriga syster, göra allt för att få henne tillbaka. Allt, inklusive att slå ihop sig med Raffe, en skadad fiendeängel.

Penryn och Raffe reser genom ett mörk och förvridet Norra Kalifornien mot änglarnas högborg i San Fransisco, där Penryn kommer att riskera allt för att rädda sin syster - och där Raffe måste förlita sig på sina största fienders nåd för att ha en chans att bli hel igen.

Omdöme:
Jag har hört mycket positivt om den här dystopin, så jag tänkte "varför inte?". För en gångs skull hade jag inte så - värst - höga förhoppningar utan de var mer...lagom.

Susan Ee målar upp en hemsk och mörk värld, och hon känner uppenbarligen inga gränser för att beskriva det hemska. Herregud, jag vet inte hur många gånger jag kände rysningar utmed kroppen och fick för mig att det lurade bortom mörkret. Väntande. Men ta inte det som något negativt - för det är det inte! Jag blir bara imponerad över de författare/författarinnor som har talangen att skriva så himla målande att boken kommer till liv framför läsarens ögon.

Penryn var en härlig tjej att följa i huvudrollen och jag gillar det faktum att hon framstår som så mänsklig som hon var. Hon har sina tvivel men gör det hon måste för att rädda sin familj - och för att överleva själv. Hon är modig och påhittig - värdefulla egenskaper. Jag gillar också att huvudrollen - för en gångs skull - har en galen familj. För annars så brukar det ju oftast vara en "normal" familj och en mer annorlunda huvudkaraktär. Det ger det hela lite andra dimensioner och kan lägga grund för oväntade saker.
Jag känner inget speciellt för Raffe. Han står inte ut på något sätt - än. Många har skrivit att han växer till & blir bättre, så det är väl något att se framemot!

Jag fullkomligt älskade att läsa om hur änglarna lever och hur deras samhälle ser ut, hoppas verkligen på att det kommer mer sånt framöver!

Änglafall är kanske inte den bästa boken jag läst, men den är definitivt en spännande och underhållande dystopi.
Jag har faktiskt inte läst så många böcker om änglar förut, så det är roligt med lite omväxling och utav de jag fått läsa hittills så tror jag att det här kan komma att bli riktigt bra. Ängelsamhället verkar vara väldigt intressant och jag har inget emot att få läsa mer om det i de kommande böckerna. För o ja, jag kommer nog att följa den här serien ända tills sista boken.

Bästa karaktär/er:
Det får nog bli Penryn.

Andra delar i serien:
1. Änglafall
2. ???
3. ???

(vet inte hur många delar det blir)


1 kommentar:

  1. Den här vill jag läsa så får se om den trillar hem som rec.ex :)

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!