lördag 31 oktober 2015

Ett liv i spillror

Titel: Ett liv i spillror
Författare: Nicole Löv
Förlag: Löv & Craig Förlag (Tack för boken!)
Sidor: 216
Serie: Fristående fortsättning på Ett mörkt förflutet
Språk: Svenska
Originaltitel: -

OBS! Kan innehålla spoilers från tidigare delar!

Handling från förlaget:

Isabell är en stark och självständig kvinna som bär på ett mörkt förflutet. Hon är rikemansdottern som lurade döden och sedan dess levt sitt liv på flykt.  Just som hon vågar börja tro på livet igen kastas hon rakt i armarna på de män som jagat henne under alla år och hon är tillbaka i helvetet igen. 

För att överleva i denna värld behöver man total fokus, men Isabell börjar vackla när känslorna tar över. Kärleken till Max,  den man hon en gång förlorade är det som får henne att fortsätta sin kamp när hon kidnappas av gängledaren Alex, samma man som hon litade blint på förut. 

När Isabell ställs inför ett omöjligt uppdrag sätts ett pris på Max huvud och hon vet vad hon måste göra, oavsett priset hon kommer få betala. Kan Isabell lura ödet med livet i behåll ännu en gång och hur många måste dö på vägen? 

Omdöme:
Jag blev väldigt positivt överraskad av den första boken i den här fristående serie, Ett mörkt förflutet, och såg verkligen framemot att nu få läsa den här andra delen. Och man kan väl säga - om det inte redan var spikat från innan - att hädanefter kommer Nicole Lövs böcker alltid hamna på att-läsa-listan.

Det är spänning från första till sista meningen och man visste aldrig riktigt vad som skulle hända härnäst, utan man fick bara ta det som det kommer. Jag ville inte lägga ifrån mig boken någon gång, för den var så fängslande och spännande att man inte kunde låta bli att läsa kapitel efter kapitel. Dessutom så var kapitlen ganska så korta, så det var verkligen kapitel efter kapitel. (Kanske lite uttänkt där, med "bara ett kapitel till"-tanken i huvudet?)

Under bokens gång så hoppar man från olika PoV hela tiden och visserligen kan det vara lite förvirrande att komma ihåg hur de slutade i förra kapitlet ur den karaktärens synvinkel, men man kommer snabbt tillbaka in i det. Man får återkommande läsa från Isabells, Max och Johans perspektiv men även från andra karaktärer, vilket gjorde att jag fick ännu fler frågor när man helt plötsligt var "inne i deras huvud" och fick läsa vad de egentligen tänkte.

Jag var verkligen inte beredd på det slutet och satt förmodligen som ett frågetecken i flera minuter. För det första: var hon helt plötsligt inblandad i det hela? Eller hade hon upptäckt något som gjorde att hon listade ut det? Och för det andra: jag trodde faktiskt inte att han skulle göra något sådant (åt honom, aka monstret), med tanke på hur han var tidigare i boken.

Ett liv i spillror är en briljant uppföljare med lika mycket spänning och mystik som i första boken. Man vet aldrig riktigt vad det är som rör sig i (vissa av) karaktärernas huvud och det gör att man inte vet till fullo vad det är som kommer att hända. Boken är lättläst & man sitter där och bara läser kapitel efter kapitel utan att kunna (eller vilja) sluta.

Jag kan knappt bärga mig tills jag får läsa fortsättningen!

Andra delar i serien:
1. Ett mörkt förflutet
2. Ett liv i spillror
3. ???


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!