torsdag 2 maj 2013

Hemlös

Titel: Hemlös
Författare: Gail Carriger
Förlag: Styxx Fantasy (tack för boken!)
Sidor:
Serie: Alexia Tarrabotti #3
Originaltitel: Homeless

Handling:
OBS! Varning för spoilers från föregående böckerna i serien!
      
Tredje delen in charmiga steampunkserien om själlösa Alexia Tarabotti!
Alexia Maccon, före detta Tarabotti, har det minsann inte lätt. Inte nog med att hon som vanligt är måltavla för diverse blodtörstiga vampyrer, arga varulvar och mordiska nyckelpigor, dessutom är hon plötsligt hemlös och Londonsäsongens största skandal på grund av sitt ”obekväma tillstånd”.
Alexia bestämmer sig för att fly från London och beger sig till Italien i jakt på Tempelriddarorden. De sägs ha kunskap om övermänniskor, men frågan är om de är villiga att berätta vad de vet. Alexia misstänker att hon kanske hamnat ur askan i elden, men vad bryr hon sig om några livshotande attacker när det finns pesto?

Omdöme:
Jag kan tyvärr inte skriva allt vad jag tyckte och tänkte om den här boken, för nästan allt innehåller någon spoiler. Och jag vill verkligen inte förstöra nöjet för er att läsa den här fantastiska serien!

Språket fastnar jag för väldigt lätt med humor och roliga konversationer.
Huvudpersonen Alexia är en självsäker, kaxig, rolig och en omtänksam person som man, i mitt fall, bara måste tycka om. Jag älskar hennes konversationer med Conall!
Och nu till den nämnda idiotiska karaktären Conall: han var en riktigt stor idiot i den här boken (och även i slutet av andra) SPOILER! hur kan han ens tänka att Alexia varit otrogen mot honom?!? Det är väl självklart att det är hans!
SPOILER SLUT!

Jaja, den här var nog den dåligaste, nja inte dåligaste utan den som var minst bra, boken i den här serien. Jag hoppas verkligen att Carriger fixar det i nästa bok, för jag blev ganska besviken på den här boken. Och det var inte så kul. :(

Men läs först de första delarna i den här serien! De är väldigt bra med humor, spänning och romantik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!