onsdag 31 oktober 2012

Betvingade

av Simona Ahrnstedt

Förlag: Damm förlag (tack för boken!)
Sidor: 355

Beskriving från Adlibris:
Östergötland 1349
I en tid där inget är säkert och en kvinnas heder hänger på hennes oskuld går stormannadottern Illiana Henriksdotter till en skogstjärn för att bada då hon blir överfallen och bortförd.
Markus Järv, ökänd riddare och kungens närmaste man, väntar på en utsedd kvinna som ska göra honom sällskap för natten när hans unge soldat kommer med helt fel person. Inte bara är kvinnan framför honom mager och blek han märker också snabbt att hon kommer från en fin familj. Han bestämmer sig för att rida tillbaka med henne men under färden stöter de på Illianas bröder och en olyckshändelse gör att en av bröderna dör.

Från och med den stunden kommer maktspel, intriger och kunglig diplomati att för alltid bestämma över Illianas och Markus liv.

Omdöme:
Åh, vad jag gillar att man äntligen får läsa en bok som utspelar sig i Sverige och dessutom i medeltiden!
Det var riktigt roligt att läsa om heliga Birgitta, kung Magnus Eriksson och drottningen Blanche, än i skolan :) Och dessutom i en helt annan miljö.

Relationen mellan Markus och Illiana påminner mig om relationen mellan Alexia och Conall i Själlös. Jag verkar gillar alla smarta (och väldigt roliga) svaren som de ger varandra.

Jag vill verkligen läsa mer av Simona, hon skriver på ett lätt och fint sätt.
Och jag älskar att hon beskriver allt så bra!
Rekommenderas verkligen att läsas!
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!