fredag 23 november 2012

Bokbloggsjerka 23-26 november

Nu är det dags för bokbloggsjerka igen! Kolla in på Annikas blogg om ni vill vara med!
Lista 10 författare som du håller som favoriter just nu. Naturligtvis gör det ingenting om du även nämner den bok du värdesätter högst av var och en.
1. Helt klart en utav de bästa författarna: Sarah Dessen!
Hon skriver så otroligt fint och underbart att man bara kan sucka och tänka att man själv vilja skriva så! Hon har skrivit så många underbara böcker, både på svenska och engelska, men mitt favorit är nog Mycket mer än så. Fast jag skulle vilja välja alla hennes böcker som blivit översätta till svenska. Hoppas verkligen att fler förlag kan översätta hennes böcker! Hoppas, hoppas, hoppas!!!

2. Richelle Mead författaren till min favorit serie (just nu) Vampire Academy som består av 6 delar: Törst, Fruset blod, Skuggkysst, Löftet, Andens kraft och yttersta offret. Hon skriver också så himla fint att man blir riktigt fängslad av boken och inte kan sluta förrän man läst sista sidan och då suktar man efter nästa bok!
Richelle Mead har även skrivit den engelska serien: Bloodlines som jag hoppas blir översatt till svenska inom en snar framtid. Men så länge får jag nöja mig med Vampire Academy.

3. Och en till författare som skriver underbart med ett helt eget språk att man bara kan bli fängslad och trollbunden: Meggie Stiefvater!
Hennes varg serie, Mercy Falls vargar, är en utav mina favorit serier och det kommer den fortsätta att vara. Den bästa boken i serien är nog den första delen Frost.
Längtar tills 2013 då hennes nya böcker Kretsen och Dödsritten kommer ut på svenska.
Kanske några nya favoritböcker...?

4. Gail Carriger fortsätter också att imponera på mig med hennes väldigt roliga och spännande böcker i serien Parasollprotektoratet. Dem får mig att skratta nästan hela tiden, men alla dessa cliffhanger i böckerna! Varför, då längtar man ju bara ännu mer efter nästa bok! Det är beräknat att det ska bli 5 böcker i serien (vad jag vet) men man kan hoppas på fler serier i fortsättningen!

5. Kristin Cashore är en utav mina favorit författare! Jag älskar att leva in i världen där det finns monster och särlingar. Älskar De utvalda! Min favorit hittills är
Monstrets dotter.

6. Jag måste också ha med Simona Ahrnstedt också!
Hennes underbara böcker: Överänskommelser och Betvingade är några favoriter hos mig och jag hoppas att det blir fler böcker från henne i framtiden!'

7. Som det Hungergames-fan jag är måste jag såklart ha med Suzanne Collins som är aktuell nästa år med serien Gregor från Ovanjord. Hoppas och hoppas inte att den är bättre än Hungerspelen. Min favorit i THG är Fatta eld.

8. Rachel Caine med hennes (väldigt) långa serie Vampyrerna i Morganville (som kanske ska bli över 14 böcker!), kommer att bli något att längta efter. Det är verkligen tur att Rachel kan skriva på ett flytande språk att man blir fängslad så att man orkar igen alla böcker :).

9. Min favoritförfattare när jag var liten (och än idag) är Cornelia Funke.
Jag läste Bläckhjärta när jag var 7 år och jag älskade den! Det var den som fick mig att börja läsa. Jag har läst alla böcker i serien och sett filmen flera gånger.
Även andra av hennes böcker är riktigt bra!

10. Jag måste ha med en utav drakserie författarna också. Men kan inte bestämma mig.
Christopher Paolini eller Naomi Novik.
Jag älskar bådas böcker, så kan inte bestämma mig. Men de skriver verkligen bra med mycket spänning och såklart drakar! Min favoritfantasy väsen.

Förlåt om det kanske blev väldigt mycket om varje författar. Det blir nog kanske lite tråkigt att läsa men hoppas att ni läser några i alla fall!

//Dola
18 kommentarer:

 1. Meggie Stiefvater och Cornelia Funke ska läsas här hemma någon gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är både två helt otroligt bra författare!

   Radera
 2. Richelle Mead, Gail Carriger och Kristin Cashore hamnar också på min lista. Resten funderar jag fortfarande på...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska kolla in din lista sen...

   Radera
 3. Förra gången du skrev om Bläckhjärta blev jag nyfiken och i dag hämtade jag faktiskt boken på posten. Den ska läsas i utmaningen böcker om böcker så det lär inte dröja så länge innan jag kan ge mig på den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du blev lockad av att läsa den efter jag hade skrivit om den!
   Hoppas du tycker den är bra! :)

   Radera
 4. Hungerspels trilogin står i bokhyllan och skall läsas.

  SvaraRadera
 5. Åh vad roligt, jag har inte läst en enda i din tia! *noterar flitigt*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du tycker om någon av böckerna jag skrev, Sarah Dessens böcker är helt underbara och Simona Ahrnstedt är också en väldigt bra författare!

   Radera
 6. Jag hade med Simona Ahrnstedt på min lista också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är hon en helt underbar författarinna...

   Radera
 7. Härlig lista! Jag är riktigt nyfiken på flera av författarna :D
  /Cecilia

  SvaraRadera
 8. Var du så liten när du läste Bläckhjärta!? Den är ju inte direkt enkel att förstå sig på... Sarah Dessen ska jag prova, om inte annat för att dottern gillar henne. Collins gav jag upp... Simona Ahrnstedt håller jag på med just nu:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag läst Bläckhjärta för första gången läste jag ut den på ca 5 dagar kanske och nu idag på 1 dag.
   Mina föräldrar fick gömma boken för att jag inte skulle läsa långt in på natten :)

   Radera
 9. Sarah Dessen var ett måste att ha med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Nummer ett på min lista om jag hade gjort i nummerordning.

   Radera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!