söndag 31 mars 2013

Nattvakt

Titel: Nattvakt
Författare: Kit Whitifield
Förlag: Fenix bok (Tack för boken!)
Sidor: 416
Serie: -
Originaltitel: Bareback

Handling:
När månen är full rustar sig Lola Galley för en hård natt. Hon är en "nolla", född med defekten att inte resa ragg vid fullmåne, och därför är det hennes högst otacksamma uppgift att hålla lykanerna under uppsikt dessa nätter. Då en vän hittas mördad blir det Lolas uppgift att utreda brottet. Hon är fast besluten att hitta förövaren - kosta vad det kosta vill. Men så blir hon, mitt i alltihop, förälskad. Är hon verkligen beredd att riskera allt för att skipa rättvisa? 

Omdöme:
Jag har faktiskt bara hittat några få recensioner på Nattvakt, så jag hade inte så värst höga förväntningar på den här boken. Och det var nog tur att jag inte hade det, för den här var verkligen inte så som jag tänkt mig.

När jag började att läsa Nattvakt så gillade jag hela konceptet och karaktären Lola. Hon var så annorlunda jämfört med alla andra kvinnliga huvudroller. Det är kanske lite svårt att förstå varför jag tyckte om den buttra, gnälliga tjejen. Nu i efterhand fattar jag själv inte heller. Hon bara gnällde på allt och fick henne att framstå som en butter kvinna som bara löser några mord. Och hon löser dem inte så särskild snyggt heller.
Jag hade inte velat få reda på vem som var mördaren och att man själv fick ta reda på det och att det avslöjades i slutet i stället för att det avslöjades och att man bara satt och vänta på att dem tog fast hen.

Slutet var helt klart bäst. Jag älskade stunderna med Paul, Sarah, Albin, Steven och de andra. Det var skönt med lite omväxling, tyckte jag,

Det här var mer en kriminalroman med övernaturliga inslag än den varulvsbok jag förväntade mig.
På grund av slutet så får den ändå det betyget här nedan!

lördag 30 mars 2013

Min bokhylla - D

Bokstaven D i min bokhylla! Bara så ni vet så "råkade" jag köpa hem böcker från Adlibris för nästan 600 kr, sååå min bokhylla kommer att utöka.

* betyder oläst
¤ betyder läst
< betyder recensions exemplar

Bokstaven D

Sölve Dahlgren - Innebandy Piraterna: första säsongen (¤<)
Sölve Dahlgren - Andra säsongen (¤<)
Sölve Dahlgren - Tredje säsongen (*)
Sarah Dessen - Mycket mer än så (¤)
Sarah Dessen - Mitt perfekta liv (¤)

Antal böcker: 5 st
Antal författare: 2 st
Kvinnliga författare: 1 st
Manliga författare: 1 st

Bästa bok/böcker:
Helt klart Mycket mer än så eller Mitt perfekta liv. Två helt underbara och fantastiska böcker! Läs!

Sämsta bok:
-, ingen är dålig :).


Glad påsk! Hoppas ni får en trevlig helg! Jag själv sitter här hemma och hostar, liksom resten av familjen... :/


Söt <3 td="">

Belle

Titel: Belle
Författare: Lesley Pearse
Förlag: Ponto Pocket (Tack för boken!)
Sidor: 544
Serie: -
Originaltitel: Belle

Handling:
Femtonåriga Belle har levt på en bordell hela sitt liv. Trots detta har hon haft en väldigt skyddad uppväxt med en mamma och många kvinnor som tagit hand om henne. Men en dag råkar Belle se när en av de prostituerade mördas av en kund och tillvaron förändras på ett ögonblick. För att hon inte ska kunna skvallra förs Belle bort av mördaren och säljs till en bordell i New Orleans. Där börjar sedan den långa vägen tillbaka. Hur ska hon kunna rymma från sin nya arbetsplats? Hur ska hon kunna ta sig hela vägen hem till England och alla vännerna igen? Och kommer hennes ungdomskärlek vilja träffa henne efter allt hon har gått igenom?

Omdöme:
När jag beställde den här och Elizabeth från Ponto Pocket visste jag inte riktigt vad jag hade att framför mig. Jag läste inte så mycket av handlingen i fall den skulle innehålla en spoiler, fast handlingen här ovan tycker jag är hyfsat spoilerfri, eller vad tycker ni? Ni får väl kommentera i så fall så att jag kan ändra på det!

Som sagt jag hade ingen aning om vad det var för slags böcker och hade inte så höga förväntningar. Det kanske var bra, men jag tror att även om jag hade några förväntningar skulle den överstiga dem ändå. De första ca 100 sidorna var lite tröga tyckte jag, men sedan tog det fart och jag kunde inte sluta läsa!
Lesley Pearse fångade mig med sitt språk och händelserna i boken och jag satt som fastklistrad vid den.

Det var väldigt kul och intressant att läsa om Belle, som är bokens huvudperson, hur hon utvecklas under bokens gång från en osäker flicka till en självsäker, vacker ung kvinna. Hon verkade vara väldigt snäll och generös och jag hatar alla personer som gjorde henne och de andra flickorna illa. Jag tycker det är hemskt hur kvinnorna behandlades på den tiden, att mannen hade all makt och att kvinnorna inte kunde få bestämma nästan någonting alls. Jag hade inte velat leva på den tiden.
Det finns några personer i boken som är rent av riktigt elaka och jag fattar inte hur de andra runt omkring inte ser det. Nåja, det kanske var meningen.

Det här är absolut inte den sista boken jag ska läsa av Lesley Pearse, och nu har mina förväntningar på Elizabeth stigit och jag hoppas verkligen att den åtminstone är lika bra som denna!

fredag 29 mars 2013

Den blå hertiginnan

Den blå hertiginnan
Titel: Den blå hertiginnan
Författare: Philippa Gregory
Förlag: Damm förlag (tack för boken!)
Sidor: 573
Serie: Rosornas krig #3
Originaltitel: Lady of the Rivers

Handling:
I inbördeskriget som kallas rosornas krig stred två släkter mot varandra.

I Den blå hertiginnan möter vi Jaquetta St Pol kvinnan som säkrade tronen för de vita rosorna av York. Legenden säger att Jaquetta St. Pol härstammar från flodgudinnan Melusina, och att det är därifrån hon har fått sin ovanliga gåva. Jaquetta är synsk, i en tid då en kvinna utan vidare kan bli fälld och bränd på bål för trolldom. När Jaquetta tvingas bevittna Jeanne dArcs gruvliga död på bålet inser hon till fullo vad som väntar den kvinna som inte är försiktig med sina förmågor. Men hennes gåva är också eftertraktad. Livet i det kungliga hovet är fullt av intriger och konspirationer, kan Jaquetta förutse hur det ska gå? Hon gifter sig rakt in i hovets innersta cirklar och blir efterhand drottningens förtrogna. Det ser ut som att Jaquetta till slut har hittat en trygg position för sig själv och sin familj. Eller?


Omdöme:
Jag insåg lite försent att det är här är tredje delen i serien Rosornas krig, men som tur var är den fristående. Puh.
Den blå hertiginnan var inte riktigt som jag väntat mig och jag kan medge att den var sämre
än jag föreställt mig.

Händelserna i boken var nästan samma varje gång. Jag tappade räkningen på hur många barn Jaquette och Richard fick. Mer än 10 i alla fall. Att Richard fick åka ut och kolla upp någonting eller strida hela tiden, fick hela boken att vara tråkig. Det hände liksom inget annat. Det var som att det var satt på repeat, fast i olika miljöer.

Språket var väldigt bra, det var nog det bästa i boken.
Ha inte för höga förväntningar på den här boken, det hade jag och jag blev rejält besviken.


Bokbloggsjerka 29 mars - 1 april

Glad påsk på er allesammans! Det kommer nog inte bli någon glad påsk för mig, för jag är sjuk. Igen. Har hög feber och ont i huvudet. Som tur är mår jag lite bättre och bestämde mig för att skriva åtminstone ett inlägg, så att det inte ska vara så öde här på bloggen. Jag vet att det är en klen ursäkt till varför jag inte bloggar, men jag har också idé torka. Och det kan jag säga er, det är inte kul.

Och nu idag så är det dags för Annikas bokbloggsjerka igen! Kolla här för mer information.

Veckans fråga:
Vad ska du göra i påsk?

Jaha, jag ska försöka bli frisk, först och främst. För det är väldigt tråkigt att vara sjuk för mina dagar består av att läsa (när jag inte har ont i huvudet) eller kolla på TV/film och lyssna på musik.
Jag har tänkt satsa på att försöka läsa ut några av mina recensions exemplar i bokhyllan och skriva en recension på boken till recensions datumet. Jag hade även tänkt att skriva lite mer Min bokhylla -inlägg.
Jag har religions prov i skolan nästa vecka, så jag får väl träna på det också.

Vad ska ni göra i påsk?

onsdag 27 mars 2013

Min bokhylla - C

Det blir nog inget jätte lyckat lov på för bloggen, det är ju så fint väder. Så varför ska man vara inne? Ja, det tycker jag. (Eller min mamma rättare sagt...)

* betyder oläst
¤ betyder läst
< betyder recensions exemplar

Bokstaven C i min bokhylla. Efter författarens efternamn (som på recensions sidan)

Meg Cabot - Regler för tjejer: Flytten (¤)
Meg Cabot - Babbeldrottningen (*)
Meg Cabot - Babbeldrottningen i New York (*)
P.C. Cast & Kristin Cast - Vampyrens märke (¤ <)
P.C. Cast & Kristin Cashore - Sveket (¤ <)
Rachel Caine - Glashuset (¤)
Rachel Caine - Döda flickors dans (¤)
Rachel Caine - Midnattsgränden (¤)
Kate Cann - Textlek (* <)
Kate Cann - Kråkflickans återkomst (* <)
Gail Carriger - Själlös (¤)
Gail Carriger - Chanslös (¤)
Ally Carter - Härligt oärligt (¤ <)
Kristin Cashore - Tankeläsaren (¤)
Kristin Cashore - Monstrets dotter (¤)
Kristin Cashore - Hemligheternas rike (< ¤)
Lucy Courtenay - Tigertrubbel (< ¤)
Suzanne Collins - Hungerspelen-triologin: Hungerspelen, Fatta eld, Revolt (¤)
Lauren Conrad - L.A. Candy (*)
Lauren Conrad - Sweet little liars (*)


Antal böcker: 22 st
Kvinnliga författare: 11 st
Manliga författare: 0 st

Bästa bok/böcker: Nästan alla mina favoriter finns här... De allra bästa här är Fatta eld, Monstrets dotter och antingen Själlös eller Chanslös.
Sämsta bok: Flytten av Meg Cabot.

Finns det någon bok/böcker som jag INTE har recencerat men ni skulle vilja se min recension på? Kommentera då!

(Det blir ingen bild på böckerna för batteriet är slut i både kameran och mobilen...)


tisdag 26 mars 2013

Top Ten Tuesday

Top Ten Tuesday startades av The Broke and The Bookish, som är en engelsk bokblogg som jag tycker är en jätte bra blogg med väldigt intressanta inlägg. Så kolla in deras blogg!
Den här veckan är det Top Ten Books I recommend most.
Det finns oerhört många böcker som jag gärna skulle tipsa om, men jag får väl hålla mig till 10.
Det är ingen speciell ordning!

1. Mycket mer än så av Sarah Dessen är en fantastisk bok av en underbar författare! En mysig kärleksbok kan man säga. Men den handlar även om vänskap och familjen.
Andra bra böcker av Sarah Dessen är: Du glömde säga förlåt och Mitt perfekta liv.

2. Överenskommelser av Simona Ahrnstedt är min favorit i genren historiska romaner. Den är skriven med ett underbart språk och berättar hur det var på den tiden. Läs min recension här.

3. Monstrets dotter av Kristin Cashore är andra delen i den fristående serien De utvalda som jag rekommenderar till både de yngre och de äldre läsaren. Man fängslas av karaktärerna och man är fast från första sidan till sista.

4. Hungerspelen, Fatta eld, Revolt av Suzanne Collins är ett måste på den här listan. Och varför ska jag bara ta med en bok i triologin? ALLA delarna måste ju vara med! Om man har missat den här serien så har man missat något STORT. Så läs den nu!

5. Själlös av Gail Carriger är en bok/serie jag älskar. Allt från karaktärerna till konversationerna är helt suveräna!

6. Törst av Richelle Mead är den första delen i Vampire Academy som är en utav mina favoritserier.

7. Nya kontakter av Sophie Kinsella är kanske ingen bok som de flesta skulle ta med, men det tycker jag. Den är väldigt rolig och har fått mig att skratta flera gånger! Läs min recension här för att få reda på mer!

8. Himlen börjar här av Jandy Nelson är en läsupplevelse över det vanliga och ett måste att läsa innan man dör.

9. Dödsritten av Maggie Stiefvater är en utav de bästa böckerna hon har skrivit. Hon kanske är mest berömd för Mercy Falls vargar men enligt mig är Dödsritten den bästa, hittills. Hennes första bok i den nya serien, Kretsen har även fått bra recensioner.

10. Eragon av Christopher Paolini och Temeraire av Naomi Novik är två drakserier, som är två stora favoriter hos mig. Det kanske är för att det är min favorit fantasy varelse...

Vilka böcker/bok skulle ni vilja rekommendera till mig utöver dem här?

måndag 25 mars 2013

Tigertrubbel

TigertrubbelTitel: Tigertrubbel
Författare: Lucy Courtenay
Förlag: B Wahlströms (tack för boken!)
Sidor: 207
Serie: Vilda #1
Originaltitel: Wild - Tiger Trouble

Handling:
Tori och Taya är tvillingar, fast olika i allt förutom sitt identiska yttre. Men de har en sak gemensamt - de är båda inbitna djurvänner. Tur är det väl då att tvillingarnas mamma tar hand om vilda och exotiska djur. Just nu delar familjen till exempel sitt hem med två tigerungar som har blivit vanvårdade av sin tidigare ägare.

Att ha tigrar i huset är fantastisk, men när systrarnas pappa blir allvarligt sjuk och måste sluta jobba så kanske familjen inte längre har råd att ta hand om tigerungarna!Enda räddningen tycks vara att starta en djurmodellsagentur. Men hur lär man busiga tvillingtigrar att gå fot?

Omdöme:
En härlig och mysig bok! Den här är kanske mest riktad mot åldersgruppen 9-12 år, men passar äldre likaså. Det är lika kul att få läsa om djur, jag är också en människa som inte kan leva utan djur! Jag har 1 kanin, Adidas, och 2 marsvin, Siska och Pärla, som jag delar med min bror.

Åter till boken; som sagt den kanske är riktad till de yngre, men det är skönt att ibland bara läsa en lite enklare, kortare bok än de tjocka, svårare böckerna som finns nu.
Ibland kändes det lite barnsligt och inte så mycket allvar.

Slutet är en spoiler (enligt mig) så jag vill gärna läsa nästa del och få reda på vad som hände alla.


En bok som rekommenderas till djurälskare, de yngre men även de äldre för en mysig, lättläst bok om hur det är att bo med vilda och exotiska djur i sitt hem!

söndag 24 mars 2013

Min bokhylla - B

Den här veckan så har jag planerat en någorlunda full vecka med recensioner, Min bokhylla - inlägg och lite extra. Jag hoppas att ni kommer få ett härligt påsklov (eller en vanlig vecka!) och hinner läsa mycket! Jag har tänkt att starta med min träning till Star Camp 2013, om ni vet någon bra träningsblogg, webbsida eller app kommentera gärna!

Åter till vad rubriken antyder. Jag har inte så många böcker på bokstaven B så...
Det blir ett kort inlägg ;).
 * betyder oläst
¤ betyder läst
< betyder recensions exemplar

Dessa böcker har jag i min bokhylla på B,  efter författarens efternamn:

Peter Bergting - Häxmästarens dotter (¤)
Holly Black - Den vita katten (¤ <)
Holly Black - Den röda handsken (¤ <)
Kendare Blake - Anna klädd i blod (¤ <)
P. Bosh - Namnet på boken är hemligt (<)


Har ni läst någon av dessa? Kommentera gärna <3 strong="">

// Dola

fredag 22 mars 2013

Bokbloggsjerka 22-25 mars

Nu är det dags för bokbloggsjerka igen efter 2 veckors uppehåll.
För att veta mer klicka här.

Veckans fråga:
Kan du ge exempel på en hyllad bok som du avskydde eller som du inte alls förstod dig på?

Twilight verkar vara en sådan serie där det finns både dem som älskar den och dem som hatar den. Jag är nog lite mitt i mellan där, för serien är lite bra, men är ingen favorit. Bella är så vek, känslig och måste räddas hela tiden känns det som.
Så nej, ingen serie jag tycker om jätte mycket direkt.

Jag vet inte riktigt om det finns någon mer bok som var hyllad av alla andra och som jag avskyr. House of Night är ju en populär serie och har fått (ganska) många positiva recensioner och kommentarer. Men den fångade inte riktigt mitt intresse. Det kanske var för att jag hade börjat att läsa Vampire Academy och att HoN bleknade i jämförelse. Jag försökte att läsa den igen efter att jag läst ut VA men då blev den bara ännu sämre. Fast jag ska kanske läsa den kommande delen, om den får bra recensioner av andra. Annars får det nog vara.

Nästa vecka är det påsklov och det betyder (förhoppningsvis) bättre uppdatering. Jag har planerat fler Min bokhylla-inlägg, recensioner och även lite extra kanske.
Ni får gärna kommentera och skriva om något ni skulle vilja att jag skulle göra här på bloggen. Jag är öppen för alla idéer!

Ha en bra helg!
Kram Dola

onsdag 20 mars 2013

Min bokhylla - A

Jag hade tänkt att börja med inlägg om vilka böcker jag har i min bokhylla :).
Böckerna står i bokstavsordning efter författarens efternamn.

* betyder oläst
¤ betyder läst
< betyder recensions exemplar

Bokstaven A

Joe Abercrombie - En god fiende bok 1 (¤<)
Simona Ahrnstedt - Betvingade (¤ <)
Simona Ahrnstedt - Överenskommelser (¤<)
Jay Asher - Tretton skäl varför (¤<)
Frida Arwen Rosesund - Förvriden (¤<)
Personer du kanske känner - Jay Asher & Carolyn Mackler (¤)

Antal böcker: 6 st
Kvinnliga författare: 3 st
Manliga författare: 2 st
Bästa bok/böcker: Överenskommelser helt klart. En fantastisk och underbar bok!
Sämsta bok: Förvriden eller Personer du kanske känner. De var väldigt tråkiga och ingav inte så många känslor till läsaren.

Om ni skulle vilja att skulle fortsätta med såna här inlägg ungefär 2 eller fler gånger i veckan så kommentera! Annars kommer jag bara lägga upp 1-2 inlägg.
Kommentera ditt svar!

söndag 17 mars 2013

Systrar i Jeans - andra sommaren

Titel: Andra sommaren
Författare: Ann Brashares
Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 320
Serie: Systrar i Jeans #2
Originaltitel: The Sisterhood of the Traveling Pants - second summer

Handling:
De fyra vännerna Bridget, Carmen, Lena och Tibby är tillbaka för att åter äta av livets kaka. Det är sommar och tjejerna har klarat av första året på college. Carmen tror att de fyra ska samlas och återuppleva sommaren så som den alltid varit, med skratt och minnen och massor av tid tillsammans. Det visar sig dock att alla i gruppen utom Carmen har planer för sommaren, vilket skapar en stött kant i den fina vänskapen.

Omdöme:
Första boken i den här serien gillade jag inte alls. Den var tråkig och fångade inte mitt intresse, som är viktigt om jag ska fortsätta att läsa den.
Men den här boken var sååå mycket bättre! Jag kan nästan säga att jag älskade den!

Det var härligt att få läsa om sommaren, fast det hade nog varit bäst om det hade varit sommar här där jag bor också och inte ett kallt, blåsigt vinterlandskap.

Alla relationerna i boken var inte så enkla att komma ihåg, tyckte jag. I mitten av boken började jag att skriva upp vem som gillade och hatade vem osv. Fast det blev lite krångligt att hela tiden leta fram lappen för att få reda på vem som var vem.
De relationerna jag uppmärksammade mest var nog Bridget och Billys, och Lena och Kostos. Jag skriver lite mer om karaktärerna här nedanför.
Men de andra relationerna mellan de fyra kompisarna är nog starkast av allihop. Att de har varit kompisar så länge och att de har kunnat hålla ihop. Visst, dem kanske har bråkat med varandra men de har ju kommit över det. Eller? Det hoppas jag i alla fall ;).

Utav alla (väldigt många) karaktärerna i boken så var det Bridget jag gillade mest. Kanske var det för att jag själv är blondin och älskar att springa!
Jag tyckte det var bra att hon avslöjade vem hon var i slutet för dem hon älskade <3 .="" p="">Jag tycker att det är riktigt synd om Lena, alltså vem går ut direkt efter att någon har gjort slut? Jag tycker att det var rätt åt Kostos, för Lena förtjänar någon mycket bättre.

Om ni har gett upp den här serien tycker jag att ni ska ge den en andra chans. Jag personligen hatade första sommaren men älskade nästan den här. Så ge inte upp. Ge den här serien en chans till!

fredag 15 mars 2013

Bokbloggare enkät

Feelgoodbibliotekarien har skrivit om att vi ska bokbloggare ska samarbeta mer. Jag håller helt klart med. Det skulle vara roligt att få veta lite mer om olika bokbloggare.
Kolla in här om du vill veta vad hon menar.

1. Varifrån bloggar du? (Jag önskar mig en bokbloggarkarta, därav frågan)
I Skövde.

2. Förslag på hur vi bokbloggare skulle kunna samarbeta mer och bättre med varandra?
Ha fler bokträffar, "möten", bokcirklar m.m. Det skulle jag tycka vara bra i alla fall :).

3. Förslag på hur vi skulle kunna samarbeta med bibliotek och/eller förlag?
Ungefär samma svar här också. Möten där man kan få prata med författare/förlag.
Allt jag säger är santJag själv mejlar med flera förlag regelbundet. För att hålla kontakten mellan förlagen och bokbloggarvärlden. På så sätt får jag reda på de populäraste böcker och de mindre bra böckerna. Vilket är bra för förlagen, de mindre bra brukar jag oftast gilla mest så då får böckerna lite mer reklam :D.

4. Beskriv dig själv i form av en befintlig eller påhittad boktitel!
Finns flera som beskriver mig på olika sätt. Här kommer i alla fall några/någon.

Jag talar nästan alltid sanning. Fast ibland kan det komma en vit lögn ur min mun. Rimmer lite där...


5. Vad vill du veta om mig och andra bokbloggare? Lägg till din egen fråga här och skicka utmaningen vidare till en bokbloggare som du är nyfiken på!

Hm. Jag vet inte riktigt. Jag skulle gärna vilja veta vad ni gör på fritiden, vad ni gillar mest, favoritsaker. Sånt, för då får man en inblick i andras liv. Och jag älskar att höra om olika livstilar! Det är väldigt intressant!

torsdag 14 mars 2013

3 kvar!

Jag fick ett mejl idag angående en tävling som alla bokbloggare kan (ska) vara med i. Man kan vinna boken Saeculum av Ursula Poznanski. Boken ges utav Opal. Om 3 bokbloggare till lägger upp bokens trailer på sin blogg, skickar dem ut 2 exemplar! Så två kan få läsa boken ca 3 veckor innan alla andra! Kolla in förlagets hemsida för mer information. Annars så lägger ni bara upp trailern och mejlar Melinda Nordstranf som håller i tävlingen. Så alla ni bokbloggare, snälla gör det!
Vinnaren(/vinnarna) koras nästa vecka!

Kram Dola

tisdag 12 mars 2013

My presents #6

 
Jaha, så nu är jag hemma igen från Göteborg och fick hem väldigt mycket kläder och 6 böcker. En saknas på bilden, eftersom jag redan har börjat läsa den :D.
 
Dessa böcker kom jag hem med:
 
Fateful av Claudia Gray - Hon har skrivit serien Evernight som har fått många positiva recensioner och även den här boken. Jag fastnade för den för att det handlar dels om Titanic och om fantasy :). Jag älskar att läsa, titta på filmen och få veta saker om Titantic. Jag tycker att det är både intressant och sorgligt. Den här boken är på engelska.
 
Seraphina av Rachel Hartman - Jag vet faktiskt inte varför jag köpte den här boken. När jag läste titeln på boken så dök det bara upp ett minne av att jag hade tänkt att läsa den och eventuellt köpa den också, om den inte fanns på biblioteket. Och såklart fanns det ju inte på bibblan så det blev det att köpa den i stället.
 
Hela serien Den mörka materian av Philip Pullman köpte jag även.
Den består av tre delar: Guldkompassen, Den skarpa eggen och Bärnstenskikaren. Jag har läst första boken och lite i andra förut. Men jag ville ha böckerna själv, för jag minns att jag tyckte mycket om dem och att de var några av mina favoritböcker/serier.
 
Och den sista boken jag köpte på SF-bokhandeln var Genom dina ögon av Stephenie Meyer. Jag har redan den här boken som ljudbok, men jag tänker aldrig mer lyssna på en ljudbok! Det var dödstråkigt och det tog jääätte lång tid! (22 timmar)
Jag håll på att somna flera gånger.
Och snart kommer ju The Host på bio också, jag skulle gärna vilja gå på den men jag tror att det är 15 års gräns :(.
 
Ja, jag vet. Jag hade planerat att köpa massvis med böcker, men kom bara hem med ynka 6 stycken. Men till mitt försvar måste jag säga att jag var trött (jag hade redan gått några timmar och shoppat) och det fanns inte riktigt de böckerna jag ville ha.
 
Har ni läst någon av dessa böcker? Eller vill ni läsa någon/några?

lördag 9 mars 2013

Kretsen

Titel: Kretsen
Författare: Maggie Stiefvater
Förlag: B Wahlströms (Tack för boken!)
Sidor: 318
Serie: Kretsen #1
Originaltitel: The Raven Boys

Handling:
Fyra pojkar på en prestigefylld internatskola har bildat ett hemligt sällskap i syfte att finna en historisk, mytomspunnen kungagrav. En flicka med övernaturliga förmågor har nyligen mött en av pojkarna - fast som död. Snart kommer deras vägar att korsas igen, med förödande konsekvenser.

Blue är sexton år och dotter till en spåkvinna. Hennes egna synska förmågor är begränsade, men för inte så länge sedan förutsåg hon en ung mans färd mot dödsriket. Dessutom bär hon på vetskapen om ett annat förebud: om hon någonsin kysser sin sanna kärlek så kommer han att dö. Så möts Blue och Gansey, och hon förstår vem han är.

Ungdomarna slår följe i en tyst övertygelse om att de på något sätt behöver hjälpa varandra i jakten på kungagraven. Kärlek spirar, men en fiende närmar sig också.


Omdöme:

Äntligen är Maggie Stiefvaters nya serie här! Jag har sett framemot den här dagen då jag återigen skulle få läsa något nytt av den fantastiska, underbara författaren.
Hon skriver med ett underbart språk och lyckas alltid få till bra karaktärer.

Man kan säga att jag blev lite besviken på den här boken. Det var kanske dumt av mig att ha ganska höga förväntningar, men efter att jag fullkomligt älskat Dödsritten och även hennes tidigare serie Mercy Falls vargar så kunde jag inte ens tänka tanken att Kretsen skulle bli annorlunda!
Fast det blev den.

Det som jag blev besviken på var kemin i boken. Jag hade velat läsa mer om Blue och Gansey. Men det blev det inte av. Jag hoppas att jag får det i nästa bok!

Språket var som vanligt helt underbart. Jag kan inte riktigt förstå hur hon lyckas skapa en text så bra att det är som att se på en film eller en TV. Om hennes böcker skulle filmatieras skulle de nog inte bli lika bra. Jag kommer nog alltid att ha Maggie Stiefvater som förebild när jag skriver.

Karaktärerna blev jag kanske inte jätte glad över, men dem var bra ändå.
Jag hade velat läsa mer om korppojkarnas bakgrund och få veta lite mer om dem.
Blue tycker jag är en stark tjej, som skulle komma långt på egen hand om hon bara kunde.

En bra bok som jag rekommenderar till alla Maggies fans. Men ha inte för höga förväntningar!

fredag 8 mars 2013

Saeculum boktrailer

Bokförlaget Opal har en tävling för bokbloggare där man kan vinna ett förhandsex av boken Saeculum av Ursula Poznanski, som även har skrivit Erebos.
Jag tror att Saeculum (kommer nog aldrig att lära mig namnet!) kommer vara mycket bättre än Erebos, det hoppas jag i alla fall!

Jag vill väldigt gärna läsa den här boken (Saeculum) så det är väl klart att jag skulle vara med!
Kolla gärna in boktrailern till boken, här nedan. Om videon inte funkar kan ni kolla länken: http://www.youtube.com/watch?v=ROVP3KMP_oI


http://www.youtube.com/watch?v=ROVP3KMP_oI&feature=player_detailpage

Okej, jag vet inte riktigt hur det här funkar. Så om någon skulle kunna vara så snäll och skriva i en kommentar hur man gör, skulle jag bli väldigt tacksam!

Kolla in bokens handling här.
Skulle ni vilja läsa boken?

torsdag 7 mars 2013

I min brevlåda #19

Jag är just nu så glad! När jag kom hem från skolan idag väntade 2 paket på mig! Och som ni kanske kunde gissa, innehöll det recensions exemplar.

Dessa var det:

Borde vara död av Pål Eggert, Styxx Fantasy
Hemligheternas rike av Kristin Cashore, Semic, De utvalda #3

Har ni läst någon av de här? Eller vill ni läsa någon?

tisdag 5 mars 2013

Anna klädd i blod

Titel: Anna klädd i blod
Författare: Kendare Blake
Förlag: Fenix Förlag (tack för boken!)
Sidor: 285
Serie: Anna klädd i blod #1
Originaltitel: Anna dressed in blod

Handling:
Cas Lowood har ett uppdrag. Han dödar spöken som är kvar på jorden för att mörda människor.

Legenden om Anna Korlov har lockat Cas till Thunder Bay i Kanada. Anna mördades 1958, men hennes vålnad finns kvar i det hus där hon dog och ingen som vågar sig över tröskeln kommer levande tillbaka. Hittills har hon tagit livet av tjugosju ungdomar och det verkar inte ta slut där.
"Anna klädd i blod" kallas hon av traktens invånare och hon visar sig bli Cas största utmaning sedan han tog över rollen som spökjägare efter sin fars död. För hur tar man sig under huden på någon som inte har någon hud kvar, och hur dödar man egentligen någon som redan är död?

Omdöme:
När jag öppnade boken för att bara läsa igenom första kapitlet, så att jag visste var det var för slags bok och om jag kanske kunde få någon aning om vad jag skulle tycka om den, så var jag fast. Jag hållde ju redan på att läsa Babbeldrottningen och var inte klar än men jag kunde inte låta bli att fortsätta läsa i Anna klädd i blod. Så det slutade med att jag några timmar senare hade läst ut boken och ville ha nästa del Anna i mina mardrömmar direkt.

Boken är skrämmande och var ibland så läskig att jag behövde röra på mig lite för att fantasin skulle ta över mina tankar och att jag skulle tro att det fanns spöken bakom varje hörn. För ärligt talat så kändes det som att någon tittade på mig när jag läste.

Det är kul att få lite omväxling så att man i stället fick läsa om en manlig huvudperson i stället för en kvinnlig. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om Cas. Han är inte en favorit, men jag tycker ändå att han utmärker sig från de andra. Visserligen är han ju spökjägare, men det är något annat också.
Om ni läser den här boken, kanske ni kan komma på vad det är?

Jag tycker att Anna är kanske lite skrämmande. Nåja, kanske inte så lite skrämmande utan ganska mycket. För när träffar man på en tjej som sliter kroppar itu? Ja, jag kan inte komma på någon tillfälle. Men jag tycker att Anna ändå är ganska godhjärtad och snäll eftersom (SPOILER! Markera för att läsa! hon lät ju bli att döda Cas när han kom in i huset. SPOILER slut!)

Jag längtar tills jag får läsa nästa del!


Delar i serien:
1. Anna klädd i blod
2. Anna i mina mardrömmar



Top Ten Tuesday #4

I Top Ten Tuesday den här veckan så handlar det om serier som vi inte har påbörjat, ännu, men som vi vill läsa.
(Utan inbördes ordning!)

1. The Iron Fey av Julie Kagawa
Har hört mycket bra om den här serien och har såklart blivit sugen på att läsa den!
Jag hade tänkt att köpa den om den fanns på bokrean, men jag upptäckte att tredje delen, Järndrottningen, var helt slutsåld. Alltså, varför slutat förlaget att trycka boken om den är så populär? De känner väl bara mer pengar på det då? *Suck*. Får väl hoppas att biblioteket har den. Fast jag ska nog köpa första, andra och fjärde boken.

2. The Chemical Garden av Lauren DeStefano
Likadant med den här! Har hört väldigt många bra saker om den, redan innan jag läste några recensioner om första boken så har jag tänkt läsa den :).

3. Hex Hall av Rachel Hawkins
En väldigt intressant handling, tycker jag. Men det är nog de snygga framsidorna som lockar mest...

4. Hundred Oaks av Miranda Kenneally
Åh, den här serien verkar så himla underbar! Jag hoppas att författaren kanske skriver hundra böcker i den här serien!

5. Evernight av Claudia Gray
Jag gick lite på måfå när jag skrev upp den här på min att-läsa-lista för jag har faktiskt bara hittat en recension om boken. Och det var en väldigt positiv recension så...

6. Burn for burn av Jenny Han
Läste Boktyckes recension. Och hon tyckte att den var bra och oftast så brukar hon gilla samma böcker som mig!

7. Across the universe av Beth Ravis
Across the Universe (Across the Universe, #1)Jag fullkomligt älskar omslagen! Så himla vackra! Och så är det en intressant handling. Läs om boken här på Goodreads.

8. Luxe av AnnaGodbernsen
Den här serien finns på svenska, så jag hade tänkt att först och främst läsa den på svenska. Serien består av 3 (?) böcker.

9. Gallagher girls av Ally Carter
Måste jag ens skriva varför?
Jo, det kanske jag måste (ifall) det är någon ny läsare som hittat hit och fattar inte varför jag skulle vilja läsa den här serien.
Men jo, det är så att 1. titlarna är långa och helt suveräna 2. handlingen är en succé (enligt mig) 3. snygga framsidor 4. bra recensioner 5. verkar vara härliga karaktärer 6. jag har redan läst Härligt oärligt av Ally Carter och tyckte ganska mycket om den.

10. Nightshade av Andrea Cremer
Ännu en serie som vissa har älskat och jag vill gärna läsa den och få en egen åsikt!

Jag kan nog hålla på ganska länge till med att skriva serier jag skulle vilja läsa.

Finns det någon serie/serier ni skulle vilja läsa?

måndag 4 mars 2013

I min brevlåda #18

Kunde inte vänta med att skriva om vilken bok jag fick hem idag!
Som ni kanske ser på bilden så är det Kretsen av Maggie Stiefvater. Det är hennes nya serie och jag hoppas att den är lika bra som hennes tidigare serie Vargarna i Mercy Falls och hennes bok Dödsritten som var helt underbar och fantastisk!

Har ni läst den här boken? Eller vill ni läsa den ? Har ni läst någon bok tidigare av Maggie Stiefvater?

söndag 3 mars 2013

My present #2

Igår så firade min fadder mig och då fick jag ännu ett presentkort på Science Fiction-bokhandeln! Jag har nu ca 1000 kr i presentkort där...
Är jätte glad och om ungefär en vecka så åker jag och mamma till Göteborg för att shoppa på Femman-huset och såklart, SF-bokhandeln.

Jag har suttit och kollat igenom SF-bokhandelns hemsida på jakt efter kanske några nya böcker som är verkar vara bra. Jag har redan skrivit upp några böcker som jag MÅSTE köpa antingen på SF eller på Adlibris eller Bokus :). Ni kan kolla in några av de böckerna om ni läsa Några böcker jag vill ha-inläggen här på bloggen.

Någon bok som ni tror att jag kanske tycker om? Eller har ni själv någon favorit som ni bara måste dela med er av?
Kommentera!

// Dola

fredag 1 mars 2013

Månadens läs rapport: Februari 2013

Årets andra månad är slut och det är början på den tredje månaden.

Lästa böcker:

Lady Haydens gunst - Mary Brendan
Brödernas kvinna - Mary Brendan
Lord Libertine - Gail Ranstrom
Marianne och markisen - Anne Herries
Spel om lyckan - Michelle Jarett
När hjärtat vaknar - Anne Herries
Någon annans hemlighet - Anne Herries
En mångsidig lady - Anne Herries
Hjärta av stål - Michelle Willingham
En okonventionell lady - Juliet Landon
Nattens juvel - Helen Dickson
rtroenden - Julia Justiss
Höglandets skönhet - Deborah Hale
Nya kontakter - Sophie Kinsella
Inget helgon - bara en man - Anne O'Brien
Rebell i siden - Louise Allen
Innebandypiraterna: första säsongen - Sölve Dahlgren
Härligt oärligt - Ally Carter
I fiendens händer - Anne Ashley
Farligt nära skandal - Anne Herries
En sofistisikerad värld - Anne Herries
Besök till jul - Margaret Moore, Gail Ranstrom
Högländaren - Terri Brisbin
Den gåtfulle earlen - Margaret McPhee
En man med avsikter - Mary Brendan

Antal läsa böcker: 25 st

Engelska: 0 st
Svenska: 25 st

Omlästa: 0

Bästa boken/böckerna:
Nya kontaker var en riktigt höjdare, och även Lady Haydens gunst, Nattens juvel och Rebell i siden. Det kommer kanske recensioner på de tre sista.

Sämsta boken:
Jag kan inte svara på den här frågan för att nästan alla böckerna jag har läst är historiska romaner och jag har glömt av vad de första handlade om. Så det blir ingen den här månaden.

Kommentar:
Jag tycker att det har varit en ganska bra läsmånad. Jag vet. Nu tänker ni kanske "En ganska bra läsmånad? Hon har läst 25 st!". Men det är typ bara 2-5 böcker som inte är historiska romaner. Jag ska försöka att inte läsa så många utan även andra böcker som t.ex. rec-ex eller någon annan oläst i bokhyllan.

Bokbloggsjerka 1-4 mars

Dags för veckans Bokbloggsjerka! Kolla länken för mer information :).

Veckans fråga:
Vilken genre önskar du att du kunde läsa men som du bara inte kan stå ut med?

Jag håller lite med Annika i den frågan. Jag skulle gärna vela läsa poesi, men har aldrig riktigt fastnat för det.
Men annars skulle jag gärna vilja läsa deckare! Det verkar som att det är en populär genre och flera bokbloggare gillar det. Fast jag tycker mest om fantasy, science ficiton, romantik och historiska romaner :).
Det är en speciell känsla när man läser om det övernaturliga. Det är lite enklare att skriva om fantasy, för det är ju bara fantasin som sätter gränsen. Man kan hitta på allt från flygande kor, hihi, till portaler till dinosauriens värld.

Vad tycker ni? Är det någon genre ni skulle vilja läsa men inte vill?