torsdag 28 februari 2013

Namnförslag!

Jag har börjat komma igång med mitt skrivande igen, stort tack för tipsen jag fick!
Och även tack till Tidningen Skriva, som hjälpte mig igenom svackan.
Fast...nu har jag kört fast igen. Jag kommer inte på några bra namn!

Jag vill gärna ha flera namnförslag, för oftast kommer jag på en till karaktär som ska vara med.
Jag vill ha ett namn till: en kaxig, rolig tjej. Hon har ungefär samma personligheter som t.ex. Rose (Vampire Academy), Flamma (Monstrets dotter) och Tris (Divergent).

Och till en kille. Han ska vara kaxig, tuff, lite arrogant. Ungefär som Adrian i VA.
Jag har kanske ett namn till honom, men vill ha fler förslag!

Kommentera namnen du tycker skulle passa till dessa karaktärer! Om du har ett bra namn så skriv det ändå och skriv Övriga karaktärer framför!

Tack på förhand!
// Dola

onsdag 27 februari 2013

I min brevlåda #17

Idag så fick jag hem 2 recensions exemplar från Fenix Förlag, stort tack för böckerna!

Egentligen brukar dem bara skickar den här som e-böcker, men gjorde ett undantag den här gången :)

Dessa böcker kom:
Anna klädd i blod - Kendare Blake
Nattvakt - Kit Whitfield

Har ni läst någon av dem? Eller vill ni läsa någon?

Ska åka till Akademin bokhandeln nu! Ni får se vilka böcker jag köper senare...

tisdag 26 februari 2013

Top Ten Tuesday #4

Top Ten Tuesday startades hos The Broke and the Bookish.
Och den här gången är det Top Ten Auto buy author. Jag har ingen aning om vad dem menar med det. Men jag jag chansar på att det är de är de författarna man helst kommer att köpa någon bok/böcker av. Jaja, det får väl bli som jag tror.

1. Sarah Dessen
Behöver jag ens skriva varför? Jag gör det ändå. Sarah har skrivit underbara, mysiga och helt fantastiska böcker som Mycket mer än så, Mitt perfekta liv, Du glömde säga hejdå och även Blunda och hoppa som kommer på svenska i juni.

2. Simona Ahrnstedt
En helt underbar författare som förvisso bara har skrivit 2 böcker som kommit ut än. Men hennes tredje roman De skandalösa kommer till våren/sommaren. Längtar efter den!

3. Richelle Mead
Hon har skrivit en utav mina favoritserier: Vampire Academy och jag älskar hennes karaktärer, språket, spänningen och humorn! Jag kanske inte köper en bok av henne varenda gång, men ibland blir det en som följer med.

4. Veronica Roth
Jag måste bara ha med författaren till en av årets favoritböcker: Divergent.
Ser framemot att få läsa uppföljaren!

Jag har kommit på en sak. Jag köper inte böcker så ofta och jag köper oftast böcker av olika författare varje gång. Så egentligen ska inte de här vara med. Jag har faktiskt ingen författare jag köper av nästan varje gång.
Så nu får ni helt enkelt nöja er med dem här.

Sorry, för det. ;(

Men en glad nyhet är att BOKREAN börjar idag! Fast jag hinner inte gå och kolla i affärerna idag, har träning och jag vill inte skipa det. Det får bli imorgon i stället.
Ska bl.a. kolla på Adlibris, Bokus och Akademinbokhandeln.

Någon bok som jag ska kolla upp? Och kanske t.o.m. köpa?
Kommentera gärna!

söndag 24 februari 2013

Några böcker jag vill ha #2

Lite försenat inlägg kanske. Ska försöka skriva några recensioner idag.

Fyra dagar fyra nätter av Morgan Matson - Verkar vara en väldigt mysig bok, som jag har velat läsa länge men det har aldrig blivit av!

Niceville av Kathryn Stockett - Den här boken har fått nästan bara positiva recensioner och om jag inte misstar mig så har den även blivit film. Vill väldigt gärna läsa den här!

Korsad av Ally Condie - Efter att ha läst Matchad vill jag väldigt mycket läsa den här uppföljaren! Jag vill helst köpa Matchad också :).

Blunda och hoppa av Sarah Dessen - Det här är nog en utav de böckerna jag ser mest framemot att få läsa. Jag har älskat hennes tidigare böcker och vill bara läsa mer av henne!

Har ni läst någon av de här böckerna? Vad tyckte ni om den/dem? Eller vill ni läsa någon av dem?


lördag 23 februari 2013

Jag blir ärligt talat galen!

Ja, det blir jag. För jag var inne på SF-bios hemsida och gissa vad jag läste?
Som ni kanske vet går boken Beautiful creatures på bio nu, och jag läste typ för en vecka sedan att det var 15 års gräns. Jag blev skitsur och var på mitt rum typ resten av dagen. Och nu igår när jag ville se trailern igen så stod det att det var 11 års gräns!
Jag blir ärligt talat galen! Varför ändrar dem åldersgränsen EFTER att filmen visas och inte FÖRE?

Så nu är det nästan kört för mig att gå och se filmen, dels för att jag inte har tid, jag har massor av matcher och träningar, och för att jag inte vill gå själv! Jaja, jag får väl vänta tills den kommer ut på DVD.

Har någon av er sett filmen?

Här är min recension på boken.

Bokbloggsjerka 22-25 februari

Wow, vad fort dagarna går! Jag har inte hunnit med så mycket i veckan, förutom att jag har fyllt år, tränat innebandy, bowling, varit i skolan, fått läxor, tränat innebandy...
Det är typ så min vecka har sett ut ;). Som ni ser inte mycket läsning eller bloggande för den delen heller.
Men nu är det dags för bokbloggsjerkan igen! Annika har startat så kika in på hennes blogg för mer information.

Veckans fråga:
Brukar du drabbas av lässvackor ibland och hur gör du i så fall för att ta dig ur dem?

Oftast så brukar jag inte drabbas av lässvackor, det är mest att jag inte hinner med alla läxor, skolan och träningar. Men ibland så kan jag känna att jag inte orkar läsa mer p.g.a t.ex. en dålig bok, som det inte händer något i, eller så har jag ont i huvudet och kan inte koncentrera mig på vad jag läser.
Om jag har drabbats av det här brukar jag läsa om en av mina favoritböcker t.ex. Vampire Academy-serien eller Divergent. Eller någon spännande och rolig bok som Själlös.
Så ett tips är att läsa en favoritbok som tycker mycket om, så kommer nog läslusten tillbaka :D. Jag vet faktiskt inte vad man ska göra om den inte gör det, jag har alltid fått tillbaka läslusten då. I mitt fall brukar jag även läsa någon historisk roman. Konceptet med lite spänning, historia, kärlek och vänskap älskar jag och får mig alltid på bra humör.


Vad brukar ni göra om ni drabbas av lässvackor?

// Dola

fredag 22 februari 2013

Min bokhylla

Det här är min fina bokhylla :D
Skriver det här från mobilen, hoppas kunna skriva lite mer inlägg nu när jag har skaffat appen på mobilen. Kameran är i alla fall bra.

Ha en bra helg!
Kram Dola

I min brevlåda #16

Tigertrubbel
Jaja, vet. Jag har inte bloggat på några dagar fast jag sa att jag skulle skärpa till mig. Det får bli ändring på det till nästa vecka. Japp, det ska det bli. (Får vi hoppas.)

Idag så fick jag hem boken Tigertrubbel av Lucy Courtnenay.
Det är första boken i serien Vilda. Tack så mycket för boken,         B Wahlströms! Jag ska försöka läsa någon gång efter att jag har läst Dålig karma.
För övrigt så kommer det nog några böcker inom de närmaste veckorna. Ni får se när de kommer vilka det är...

Jag fick även hem andra numret av Tidningen Skriva igår och jag kan säga att jag älskar dem! Det är jättebra tips i dem, så om ni har fått skrivkamp eller bara vill få tips med skrivandet så tycker jag att ni ska läsa den.

Det kommer nog att komma upp några recensioner i helgen (eller kanske bara en). Och så har jag planerat att lägga upp "Några böcker jag vill ha"-inlägg.
Bara så ni läsare vet, så kommer jag inte att kunna blogga på tisdagar och torsdagar. Jag har innebandyträning och även bowlingträning nästan direkt när jag har kommit hem från skolan och då är det först att ta itu med alla läxor. Men jag ska försöka att tidsinställa några inlägg på de dagarna så att bloggen inte står tom :).

// Dola

Har ni läst Tigertrubbel? Vad tyckte ni i så fall om den? Eller vill ni läsa den?

onsdag 20 februari 2013

Härligt oärligt

Titel: Härligt oärligt
Författare: Ally Carter
Förlag: Bazar förlag (stort tack för boken!)
Sidor: 292
Serie: Heist Society #1
Originaltitel: Heist Society

Handling:
Katarina Bishop har vuxit upp i en familj med konsttjuvar. Nu vill hon lämna familjeföretaget och skapa sig ett normalt liv. Men gamla trix är svåra att glömma.

Hon lurar sig in på en framstående internatskola, men även om hon gör allt för att hålla sig undan trubbel kommer hon inte undan sitt förflutna. När hennes far blir anklagad för att ha stulit en ovärderlig konstsamling som "tillhör" en mäktig maffiaboss förstår Kat att hon måste komma sin far till undsättning. Hon måste hitta tavlorna, stjäla dem och ge tillbaka dem – alltihop inom loppet av två veckor, och dessutom med Interpol och en än farligare förföljare i hälarna. Tillsammans med den stilige Hale planerar hon den största kuppen som någon i släkten någonsin har genomfört. Och om fadern är oskyldig, vem är då den skyldige?
Omdöme:
Det första som dök upp när jag skulle skriva recensionen om den här boken var:
"Lättsam, rolig och helt underbar." För det är just var den är. Jag kan medge att den var lite seg i början, men sen tog den fart och den är så himla speciell. För ärligt talat, finns det några böcker som handlar om tjuvar, som bryter sig in på ett välbevakat museum för att stjäla några tavlor? Ja, det kanske det finns. Men just nu bryr jag mig inte om de andra tjuvböckerna utan just den här.

Humorn är verkligen bra i en sådan här bok, fast den var ändå inte riktigt som jag hade hoppats på.
Karaktärerna fastnade jag för direkt. Speciellt Katarina. Jag tyckte att det var väldigt modigt, men lite dumt, att riskera allt för att bevisa att hennes pappa var oskyldig.
Jag hade velat få veta mer om de andra karaktärerna, om deras bakgrund osv.

En bra, lättsam, rolig bok som jag verkligen rekommenderar för alla som gillar sådana här böcker. Ser framemot att få läsa nästa del av den här serien.

tisdag 19 februari 2013

My presents #1

Jag hade tänkt att börja med något som ska kallas My presents, varje gång jag fått någon bok eller något annat bokrelaterat (eller köpt, vet inte om jag ska ha med det än) så kommer jag skriva det i det här inlägget.
Idag så fyller jag år! Japp, nu är jag "tonåring", om så vill kalla det. Jag tänker inte avslöja min ålder, utan det får ni lista ut själva ;).

Jag fick kanske inte så mycket "bokigt" som jag hoppats på, men jag är nöjd för jag fick en ny mobil som tidig födelsedagspresent. Men i alla fall, jag fick 3 nr av Tidningen Skriva, som jag har hört väldigt mycket om. Första numret var väldigt intressant att läsa och jag hoppas att jag ska komma igång med skrivandet lite mer. Men det känns som att tiden bara flyger iväg och att jag inte hinner!
Så om ni kan några bra tips, kommentera! Jag behöver verkligen lite hjälp med det!

Och dessutom ska mamma och jag åka till Göteborg, för att jag ville så gärna åka till Science Fiction-bokhandeln och även gå i andra affärer. Jag fick ju ett presentkort på SF-bokhandeln i julklapp, så jag ska shoppa loss :D.

Tycker ni att jag ska fortsätta med det här inläggen?
Vet ni någon bok som jag bara måste läsa/köpa?
Kommentera ditt svar, så skriver jag kanske upp boken på min läslista och kanske t.o.m köper den.

// Dola

måndag 18 februari 2013

Tjuvstartat på bokrean 2013

Snart är det dags för den efterlängtade bokrean som går av stapeln den 26 februari.
Fast egentligen blir inte böckerna billigare. Bokhandlarna höjer priset innan rean för att de bara ska kunna sänka den lite. Så värst mycket billigare blir det alltså inte.

Kungarnas krigKampen om järntronenMen som rubriken antyder har jag tjuvstartat lite. Bob bokhandeln här där jag bor, har slutförsäljning och böcker kostade 25 kr st, om det inte var pocket. Så jag gick naturligtvis dit :). Fast de böckerna jag köpte kostade inte 25 kr st utan runt 49 kr...
Fast jag är nöjd med mitt köp i alla fall.

Dessa böcker kom jag hem med:


  • Kampen om Järntronen av George R.R. Martin (Sagan om Is och Eld #1)
  • Kungarnas krig av George R.R. Martin (Sagan om Is och Eld #2)
  • Svärdets makt av George R.R. Martin (Sagan om Is och Eld #3)
  • Kråkornas fest av George R.R. Martin (Sagan om Is och Eld #4)
  • Babbeldrottningen av Meg Cabot
  • Babbeldrottningen i New York av Meg Cabot

Jag ser framemot att få läsa dessa böcker, speciellt Babbeldrottningen eftersom jag skulle vilja läsa något chick-lit.

Har ni läst någon/några av dessa? Vad tyckte ni om den/dem?


Jag glömde en sak...Min blogg har nu fått 10 000 besökare!
Är jätteglad över det och skulle gärna vilja fira med en tävling men har tyvärr inte tid just nu. Men lovar att jag ska försöka anordna en tävling snart.
Stort tack till alla mina läsare, andra bloggare och förlagen som är villiga att skicka rec-ex! Kan aldrig tacka er nog, för att ha gjort det här verkligt :D.

söndag 17 februari 2013

Några böcker jag vill ha #1

Vad kan inte passa bättre än att jag listar de böcker jag helst vill ha själv?
Jag kommer nog inom en framtid handla böcker på både Adlibris och Bokus och såklart SF-bokhandeln.








Nightshade av Andrea Cremer (Nightshade #1)
Gah, jag har velat läsa den här boken i flera veckor/månader nu! Men jag har trott att jag först skulle få den i julklapp och sen kanske i födelsepresent men icke då, det har mina föräldrar redan avslöjat för mig. Eller nåja, kanske inte riktigt avslöjat för mig personligen...










 




Hexhall av Rachel Hawkins (Hex hall #1)
Likadant med den här, velat läsa lääääänge! En väldigt intressant handling och dessutom en snygg framsida. + Poäng!


I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You av Ally Carter (Gallagher Girls #1)




 
Om det är någon bok jag bara måste ha är det den här. Titeln är väldigt rolig (om man ser den ur mina tankar) och dessutom ovanligt lång. Boken har fått många positiva recensioner och har gjort mig väldigt nyfiken. Och dessutom är handlingen väldigt intressant. En spionskola? Kan det bli bättre? Tror inte det. Vill ha, vill ha, vill ha!
 Wither av Lauren DeStefano (The Chemical Garden #1)
Första boken i ännu en serie, på engelska. Jag hoppas verkligen att min engelska förbättras om jag läser så många engelska böcker som jag gör.
Den här hamnade direkt på vill ha-listan, snygg framsida och allt verkade så himla bra!
 
 
 
(Förlåt för allt strul med det här inlägget! Texten kommer i mitten. bilden vill inte förminskas, texten kommer som en länk och hamnar vart den vill. Ibland vill jag bara sluta blogga för att det aldrig funkar!)
 

fredag 15 februari 2013

I min brevlåda #15

I torsdags fick jag hem 3 recensions ex från Bazar Förlag.
Och böckerna jag fick hem var

  • Dålig karma - David Safier
  • Härligt oärligt - Ally Carter
  • Vattenhästen - Dick Smith-King
Tack så jätte mycket för böckerna! Jag ska börja att läsa Härligt oärligt så fort jag har skrivit klart det här inlägget :).

Har ni läst någon av böckerna, eller vill ni läsa någon av dem?

// Dola

Bokbloggsjerka 15-18 februari

Nu är det redan dags för bokbloggsjerka, igen! Det kändes som det var igår jag skrev svaret på förra veckans fråga:.... Eller så var det kanske inte igår eftersom jag inte kommer ihåg frågan, eller svaret. Om ni också skulle vilja vara med på Bokbloggsjerkan så kika in på Annikas blogg.

Här är veckans fråga:
Det finns en uppsjö av böcker om skrivande men kan du tipsa om en bok om läsande?

Eh, nej det kan jag inte. Jag vet ganska många böcker som att skriva, eftersom jag själv tycker om det och gör det. Men om läsande? Det vet jag faktiskt inte.
Så det blir inget svar på den frågan den här veckan.

Ska nu försöka att skriva lite recensioner. Men jag har gett upp hoppet om att skriva recensioner om alla historiska romaner jag läst. Så jag skriver om dem jag tycker mest om.

// Dola

torsdag 14 februari 2013

Nya kontaker

Titel: Nya kontakter
Författare: Sophie Kinsella
Förlag: Damm förlag (Tack supermycket för boken!)
Sidor: 367
Serie: -
Originaltitel: I've got your number

Handling:
En förlorad smaragdring, en hittad mobiltelefon och ett löfte som inte får brytas - Detta blir upptakten till en hejdlös komedi om vad som kan hända om ens mobiltelefon hamnar i fel händer.

Poppy Wyatt befinner sig på ett hotell i London och har sin möhippa när brandlarmet går. Hotellet måste utrymmas och i kaoset som sedan råder upptäcker Poppy att hennes förlovningsring är borta! Det är en vacker, antik smaragdring som har gått i hennes fästmans släkt i generationer. Dessutom blir hennes mobiltelefon stulen och i och med det finns det inte längre något sätt för hotellet att kontakta Poppy om de skulle hitta ringen.
Desperat vandrar Poppy runt i hotellobbyn då hon ser en mobiltelefon som ligger slängd i en soptunna. En ny telefon och ett nytt nummer att ge till personalen - perfekt! Det finns dock ett problem - telefonens ägare, affärsmannen Sam Roxton. Som i tid och otid ringer Poppy och ber henne lämna tillbaka telefonen.
Aldrig att Poppy tänker ge upp den här möjligheten och de gör en deal: Poppy får behålla telefonen under en vecka mot att hon lovar att vidarebefordra alla Sams meddelanden och mejl. Problemet är bara att Poppy inte kan låta bli att lägga sig i både Sams jobb och hans privatliv ...

Omdöme:
Oj, det blev kanske en liten för lång handling om boken, men jag tycker att det blev bäst så.

Min första tanke när jag hade läst ut den här boken var: "Varför läste jag inte Nya kontakter så fort jag fick den? Varför väntade då med att läsa den här?".
Jaha, det undrar jag. För den här boken var helt underbar!
Jag kunde inte sluta läsa den här och det var bara motvilligt jag lade i från mig den för att äta. Annars hade jag nog sträckläst den från första till sista sidan.

Jag hade först velat läsa Sophie Kinsellas serie En shopaholics bekännelser men fick den här som recensions exemplar, för att den var nyast. Och jag ångrar mig inte.
Jag tror faktiskt inte att hennes andra böcker kan vara bättre än den här, för Nya kontakter var, är, en underbar, fantastisk, rolig och helt slående bok.

Huvudpersonen Poppy verkar vara en väldigt snäll, omtänksam och generös människa.
Men jag hade velat att hon ibland hade satt sig själv i första hand, i stället för att hon skulle hjälpa alla andra först utan att tänka på sig själv.
Och alla problem hon skapade! Jag fattade inte hur hon lyckades...
Sam blev jag inte försjust i direkt, kan man säga. Jag fick samma intryck av honom som Poppy fick. Och det kanske var meningen. Men sen fick man veta mer om honom och jag började gilla honom mer och mer...

Humorn är en sak av de bästa sakerna i den här boken. Det var sååå roligt att få läsa Poppy och Sams sms fram och tillbaka. Jag kunde inte låta bli att frusta av skratt och ibland satt jag bara och flinade.

Jag blev väldigt glad över hur allting slutade, det kanske inte var exakt vad jag hade hoppats på, men det blev väldigt bra ändå. Så jag är nöjd med slutet och jag skulle gärna vilja att Sophie Kinsella skrev en till bok om dem.

Nya kontakter kommer jag alltid med glädje tänka tillbaka på och bara le åt att karaktärerna, sms, ja allt. Och jag kommer nog väldigt ofta läsa om boken, mest slutet, för att få ha den där underbara känslan igen.
En bok som jag varmt rekommenderar!

onsdag 13 februari 2013

Minirecensioner x 3: Kungens man, Den ovilliga bruden, Marianne och markisen

Dags för minirecensioner igen! Har ont om tid och alldeles för många böcker att recensera och hela högen är bara historiska romaner!
Så här kommer 3 minirecensioner. De är i stort sett som vanliga recensioner med info om boken, fast lite mindre om handlingen och (om möjligt) lite mindre om mitt omdöme.

tisdag 12 februari 2013

Top Ten Tuesday #2

Top Ten Tuesday startades av The Broke and the Bookish.
Dagens Top Ten är Romance in Books. Om ni är lite fundersamma på vad dem menar med det (som jag var) så kan det vara några par, de mest romantiska böcker eller en utav sina favoritböcker med romantik.
Listan är utan inbördes ordning.

1. Mycket mer än så - Sarah Dessen (Auden & Eli) <3 p="">En underbar bok som jag alltid kommer att hålla kär! Idéen med att Auden skulle få leva sitt ungdomsliv som hon aldrig fick med Eli, var helt underbar!

2. Mitt perfekta liv - Sarah Dessen (Macy & Wes) <3 p="">Om jag tog med Mycket mer än så måste jag ju också ta med den här!
Visserligen är deras relation inte lika trovärdig som Auden och Elis, men den är ändå underbar. De anför tror varandra sina hemligheter och de kan lita på varandra.

3. Vampire Academy - Richelle Mead (Rose & Lissa) <3 p="">De är inte ett par om ni tror det, men jag måste bara ta med dem.
Deras vänskapsrelation är så underbar, att man kan lita till fullo på varandra.
De är som systrar och anförtror varanda allt. Nåja, nästan allt kanske.

4. Överenskommelser - Simona Ahrnstedt (Beatrice & Seth) <3 p="">Jag fullkomligt älskar den här boken och är en stor favorit hos mig. Jag blev väldigt rörd av denna bok, man förstod hur hemskt kvinnorna hade på den tiden och hur illa de blev behandlade. Relationen mellan Beatrice och Seth utvecklas för varje gång de träffas och de fruktansvärda som hände i boken i mitten ungefär gjorde mig jätte ledsen. Jag hade trott att det skulle bli på något annat sätt, men det blev som jag hade hoppats i slutet så jag är nöjd.

5. Betvingade - Simona Ahrnstedt (Illiana & Marcus)
De tvingades ju att gifta sig med varandra och jag trodde att det skulle bli en katastrof att bevittna deras motvilja. Men det var väldigt kul att få se hur deras relation utvecklades till ett väldigt bra förhållande.

6. Troget hjärta - Margaret Moore
En helt underbar bok och en utav mina favoritböcker.

7. Härskaren på Dunkeathe - Margaret Moore
Och den här likaså :D

8.  Bloodlines - Richelle Mead (Adrian & Sydney)
Efter att ha läst "Bloodlines" så hoppas jag verkligen på att Adrian och Sydney kan bli ihop. Jag tycker att det är så synd om Adrian efter det som hände med Rose :(
Det kändes som att de gillade varandra i alla fall. Alltså Adrian och Sydney :)

9. Himlen börjar här - Jandy Nelson
Om du inte har läst den här underbara, fabulösa, fantastiska bok har du missat något väldigt bra. Så läs den!

10. Divergent - Veronica Roth (Tris & Four)
Ett helt underbart par <3 p="">Hoppas verkligen att det håller i sig i de kommande böckerna...

fredag 8 februari 2013

Bokbloggsjerka 8-11 februari

Dags för veckans bokbloggsjerka! Kolla in här för mer information.

Veckans fråga:
Följer du någon utländsk blogg? I så fall vilken/vilka?

Nej, tyvärr inte :(
Jag skulle gärna vilja göra det, men jag har inte tid nog att sätta mig ner och läsa igenom några utländska bloggar i lugn och ro.
Jag har fått too much med läxor och massor av nationella prov och vanliga prov i skolan och sen så tränar jag innebandy eller bowling flera gånger i veckan.


Fast någon gång i framtiden hoppas jag att jag skulle kunna följa någon blogg på något annat språk, det blir troligtsvis på engelska i så fall :)

onsdag 6 februari 2013

Beautiful creatures

Mörka drömmar, livsfarlig kärlekTitel: Beautiful creatures: Mörka drömmar, livsfarlig kärlek
Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl
Förlag: Semic (Tack så jätte mycket för boken!)
Sidor: 523
Serie: Beautiful Creatures #1
Originaltitel: Beautiful Creatures

Handling:
När 16-åriga Ethan träffar den mystiske nyinflyttade tjejen Lena slår det gnistor. De dras obevekligt till varandra, men deras kärlek är farlig och hotar att avsöja mörka hemligheter från det förflutna.
När Lena fyller sexton förändras hon. En okänd värld av magi väntar på att slå klorna i henne.

Omdöme:
Jag hade ganska höga förväntningar på den här boken, för av döma av alla som läst den på engelska hade de flesta gillat den. Och då tänkte jag: "Tänk om den inte blir lika bra översatt?" Men nu när jag har läst ut den så vet jag att hade väldigt fel. För den är verkligen suverän! Jag älskade språket, miljöerna och karaktärerna.

Jag fick ett förhands exemplar av den här boken, så jag är bland de första som får läsa den på svenska! Jag är superglad över det!

Det är kul att få läsa från en killes synvinkel som omväxling, för det mesta böckerna är från en tjejs synvinkel. Ethan passar som huvudkaraktär i den här boken. Det är roligt att få läsa tankekonversationerna mellan honom och Lena.

Beskrivningarna och miljöerna är riktigt bra och man föreställa sig allt när man läser.
En bok som jag verkligen rekommenderar för alla som gillar magi, kärlek och spänning. Jag längtar verkligen tills nästa del kommer ut.

Andra delar i serien:
1. Beautiful Creatures: Mörka drömmar och livsfarlig kärlek
2.


tisdag 5 februari 2013

Top Ten Tuesday #1

Har tänkt börja med Top Ten Tuesday här på bloggen. Det startades hos Broke and Bookish.
Den här gången är det Top Ten Bookish Memories.
Den är utan inbördes ordning.

1. När jag lärde mig att läsa. Varför ska man inte ha med det? Det är ju därför jag är!

2. Skapade en bokblogg. Jag är jätteglad över att jag startade den här bloggen och ångrar den inte för en sekund!

3. Den första boken jag läste. Tyvärr kommer jag inte ihåg vilken bok jag läste först, men det är ju såklart ett viktigt minne!

4. Bokmässan 2012. Det var första, och förhoppningsvis inte den sista!, gången jag var där. Och jag skulle väldigt gärna göra om det!

5. När min bokhylla fylls på... Det är alltid roligt att få en bok/böcker och se sin bokhylla växa!

6. När jag fick mitt första recensions exemplar. Jag beställde Den vita katten och Den röda handsken - Holly Black av B Wahlströms, och fick dem några dagar senare!

7. När jag läste min första "riktiga" engelska bok! Det var en härlig känsla när jag väl hade läst ut City of Bones - Cassandra Clare. Det var en känsla att man hade tagit ett steg längre ut i världen :D.

8. Och så klart när jag har läst böcker som jag fullkomligt älskar och som tar upp de sista platserna!


Troget hjärta

Titel: Troget hjärta
Författare: Margaret Moore
Förlag: Harlequin Historisk
Sidor: 315
Serie: -
Originaltitel: Bride of Lochbarr

Handling:
Marianne befinner sig i skärselden. Mot sin vilja har hon blivit förd till ett främmande land och ska giftas bort med en gammal skotsk klanhövding. Men hon tänker inte stillatigande se på medans henne framtid och lycka offras för att bringa ära och framgång åt hennes bror. Hon ska rymma och har planerat den perfekta flykten. Om bara inte den där envise, irriterande ... och farligt snygge skotten lagt sig i!

För Adair Mac Taran är planen enkel: Han ska föra lady Marianne från hennes brors borg och på så sätt förhindra alliansen som hotar hans klan. Men snart blir det uppenbart att han tagit vatten över huvud med den unga adelsdamen som inte alls verkar tacksam över hans hjälp. Adair inser också att hans tilltag gett honom nya mäkting fiender - i de egna leden! - och den enda som kan rädda honom är ... lady Marianne!

Omdöme:
När jag först läste på baksidan av boken så blev jag glad över att få läsa hur Marianne och Adair gifte sig. Fast sen blev jag lite fundersam. Kommer jag att tycka om Marianne och Adair fortfarande även om jag har fått en djupare inblick i deras bakgrund? Så det var med vissa tvivel om att jag inte skulle tycka om de längre som jag började läsa Troget hjärta.
Men det visade sig att jag hade fel! Jag satt som fastklistrad från första sidan till sista sidan. Det var spännande och roligt att läsa. Och man glömde bort tid och rum.

Jag tyckte lika mycket om Marianne och Adair, kanske lite mer till och med.
Jag gillade alla kommentarerna och dispyterna, men det var roligt att läsa om deras omtänksamhet till varandra fast de var arga på varandra.

Om det var någon jag tyckte mindre om var det Nicholas, Mariannes bror.
Han var grym och kall. Han brydde sig inte om Mariannes känslor eller tankar.
Det var tvärtemot vad han var i Härskaren på Dunkeathe. Där var han snäll, rolig och omtänksam.

Språket är flytande och ibland tycker jag mer om det "gamla" språket än det vi pratar idag! Det är inte lika mycket svordomar (jo, det kanske det är, fast man märker det inte) och det är inte massa förkortningar och andra konstiga ord.

Detta är alltså boken om hur Marianne och Adair gifte sig. Man kan säga att boken är före Härskaren på Dunkeathe. Det var roligt att återse några karaktärer och jag kan varmt rekommendera den här boken.

måndag 4 februari 2013

Summers bok

Titel: Summers bok
Författare: Eden Maguire
Förlag: Semic (tack för boken!)
Sidor: 265
Serie: Beautiful dead #3
Originaltitel: Summer

Handling:
Fyra dödsfall på mindre än ett år. Jonas, Arizona, Summer, Phoenix. Fyra unga vackra människor. Varför? Darina står än en gång inför frågor som kräver svar, men där sanningen glider undan och inget är som det verkar. I omgivningens ögon borde Darina släppa taget, gå vidare med sitt liv. De döda kan ju ändå inte komma tillbaka. Men Darina vet. De är redan här - och de behöver hennes hjälp om de inte för eviga tider ska fastna i gränslandet mellan levande och döda. Våren kommer med uppslitande minnen av Summers död. Snart har ett år gått sedan hon föll offer för ett vansinnesdåd i en shoppinggalleria. Fel plats och fel tidpunkt, en galning med skjutvapen. Eller vad jagar Darina egentligen efter? Och tecknen från det förflutna, hur ska de tolkas? Bara en sak är tydlig: än är det inte över. Inte på långa vägar.

Omdöme:
I serien Beautiful dead så är nog den här boken den jag såg mest framemot. Så vad tyckte hag om den? Jo, jag kan börja med att säga att den var bättre än de andra. Mycket bättre.

Det hände mycket mer saker och det blev väldigt spännande när Summers mördare avslöjades. Jag har åter nytt hopp om den sista boken, Phoenix bok, som jag hoppas är lika bra!

Darina har jag fortfarande inte fastnat för och jag tror att det kommer förbli så.
Jag grät när (SPOILER) Logan dog :(. Jag undrar lite vad författaren tänkte på. Gjorde hen det för att Phoenix och Darina ska kunna leva lyckliga i alla sina dar? Eller för att författaren inte tyckte om han längre? Vi får se vad som händer i sista boken. (SSpoiler slut!)

Summer är den bästa karaktären i den här serien. Hon var så snäll, rolig och omtänksam. Helt klart min favorit.

Andra delar i serien:
1. Jonas bok
2. Arizonas bok
3. Summers bok
4. Phoenix bok

söndag 3 februari 2013

Svar på kommentar

De utvalda : monstrets dotterJag fíck en kommentar igår och jag tänkte att jag skulle svara på den genom det här inlägget. Dels för att den här personen ska veta svaret, och inte behöva leta igenom alla kommentarer,  och dels för att jag har massor av recensioner att skriva och det kan bli långtråkigt i längden.

Så här löd kommentaren:
Är divergent och de utvalda lika? :)
Din blogg är jättebra, du läser samma stil som jag.
Jag funderar lite på "divergent", "de utvalda" och "only väg is upp", är de bra böcker tycker du?
/ En läsare på din blogg :))
 
Divergent och De utvalda är både lika och olika varandra. Det beror på vad man jämför med. Det är lite svårt att jämföra, jag tyckte om både två väldigt mycket.
Det är ungefär samma värld, bara ungefär. Som sagt det är svårt att jämföra dessa två böcker. Jag rekommenderar dem starkt!
 
Divergent är helt suverän, du kan läsa min recension här.
Och De utvalda är väldigt bra också :). Jag tycker nog mest om andra delen: Monstrets dotter. Det är en fristående serie, fast i tredje boken (Hemligheternas rike), som kommer ut i vår, är Bitterblue med och även Katsa och Po, som var huvudpersonerna i första boken: Tankeläsaren.
De utvalda, del 3: Hemligheternas rike
Jag tycker lite sådär om Only väg is upp, visst den var bra, men inget som passade mig. Jag håller mig hellre till det övernaturliga :D. Men läs den om du vill, ibland måste man läsa böcker som man tror inte passar än och bilda en egen uppfattning. Det har jag fått göra flera gånger då alla säger olika och tycker olika om vissa böcker.
 
Hoppas att du har fått ditt svar! Om det finns någon där ute som vill ha ett svar, som det här inlägget, skriv det då i eran kommentar. Men hänvisa till att om ni har en blogg, så brukar jag oftast svara där om ni har en fråga :o)
 
// Dola
 
Ps. Det beräknas komma upp minirecensioner och även vanliga recensioner den här veckan.

fredag 1 februari 2013

Månadens läs rapport: Januari 2013

Nu har det nya årets första månad gått mot sitt slut, vilket innebär att det är dags för Månadens läs rapport!

Lästa böcker:

Bläckdöd - Cornelia Funke
De rätta - Scott Westerfield
Tåg till Trieste - Domnica Radulescu
Bloodlines - Richelle Mead
Hobbiten - J.R.R Tolkien
Jonas bok - Eden Maguire
Arizonas bok - Eden Maguire
Blodsmagi - Tessa Gratton
Förr eller senare exploderar jag - John Green
Erebos - Ursula Poznanski
Divergent - Veronica Roth
Falla sönder - Tahereh Mafi
Beautiful creatures - Kami Garcia & Margaret Stohl
Pandemonium - Lauren Oliver
Jakten på baronessan
Kungens man - Denise Lynn
Härskaren på Dunkathe - Margaret Moore
Ett rebelliskt hjärta - Helen Dickson
Falska skulder - Louise Allen
Troget hjärta - Margaret Moore
Den högsta vinsten - Nicola Cornick
Förakt och åtrå - Helen Dickson
Den ovilliga bruden - Margaret Moore
Summers bok - Eden Maguire

Antal lästa böcker: 23 ½

Svenska: 23
Engelska: ½ (jag läste halva Bloodlines förra året)

Omlästa: 0

Bästa boken/böckerna:
Förr eller senare exploderar jagMånga bra den här månaden eftersom att jag har börjat läsa historiska romaner och jag fullkomligt älskar dem! Förr eller senare exploderar jag, Divergent, Härskaren på Dunkeathe och Troget hjärta. De var de bästa den här månaden. Men även Pandemonium var väldigt bra.

Sämsta bok:
Lite svårt, det har varit några stycken som jag blev väldigt besviken på:
Erebos, Tåg till Trieste och Blodsmagi.

Kommentar: En väldigt bra start på året! 24 lästa böcker, nu är det bara 76 böcker av mitt mål att läsa 100 böcker! Jag blev sjuk i början av januari och är nu sjuk igen, så det kan bero på det, har läst sammanlagt 15 böcker under den tiden jag var sjuk.

Hade velat läsa mer engelska böcker, men jaja, det finns 11 månader till :)


// Dola

Bokbloggsjerka 1-4 februari

Dags för veckans bokbloggsjerka! För att veta hur det går till kolla här.

Veckans fråga:
Är du en ”samlare” av saker som kan kopplas till litteraturen (böcker, bokmärken, muggar med litteraturmotiv, etc)?

Nja, jag vet faktiskt inte. Jag samlar ju på böcker, fast det är väl uppenbart? :D
Jag har även bokmärken men inte så många som jag skulle vilja ha. Fast det ska jag nog ändra på.
Annars samlar jag inte på något som är relaterat till litteratur. Eller en sak samlar jag på och det är faktaböcker. Jag älskar djur och har 1 kanin och 2 marsvin (den ena är min brors). Jag hjälper även till på en bondgård som brukar ha öppet hus på våren och sommaren. Jag har nog uppåt 30 faktaböcker, eller mer. Jag ska gå och räkna...

...1,2,3,4,5,6,7...

... Så nu har jag räknat och det blev "trumvirvel": 33 faktaböcker!
Min favorit är nog "Djurens fantastiska värld" som är en tjock, tjock bok och det finns någon fakta text om de flesta djuren på vår jord. Och det är jätte fina bilder! Och väldigt bra faktatexter. När jag fick boken, så läste jag alla faktatexterna.

Och nu ställer jag samma fråga till er: Är du en samlare av saker som är relaterade till litteraturen?
Kommentera gärna!

Pandemonium

Bild på bokomslagTitel: Pandemonium
Författare: Lauren Oliver
Förlag: Bonnier Carlsen (Tack för boken!)
Sidor: 387
Serie: Delirium #2
Originaltitel: Pandemonium

Handling:
Hon offrade allt för kärleken. Nu har hon förlorat den för alltid.
Lena ger sig av på en livsfarlig resa genom Vildmarken, till den växande motståndsrörelsens fäste. Samtidigt som det börjar viskas om revolution dras Lena in i ett livsfarlig spel. Här är äntligen den gastkramande uppföljaren till "Delirium".
Den gamla Lena är död. Hon lämnades kvar med Alex blodiga kropp bakom en mur av eld och rök, när de tillsammans försökte fly till vildmarken. Den nya Lena lever från dag till dag. I Vildmarken finns inget förflutet. Det enda som spelar någon roll är nuet, och vad som kommer att hända i framtiden. Och i framtiden finns en möjlighet att motarbeta regimen. I framtiden finns hopp.

Omdöme:
Jag gillade inte Delirium så mycket, men nu har jag ändrat mig om den här serien. Den är inte dålig utan väldigt bra! Jag tycker mycket bättre om Lena nu, hon är inte lika självisk, eller jo, lite är hon fortfarande men inte lika mycket.
Fast det var lite konstigt hur fort hon ändå kom över Alex.

Och det börjar bli lite jobbigt för (liten spoiler varning) jag vet inte riktigt om jag ska hålla på Julian eller Alex. Efter att har läst Pandemonium läste man ju mer om Julian, så just nu håller jag på honom. Men jag läste om Delirium och nu håller jag lite, lite mer på Alex. Jag hoppas att vi får läsa om både två i Rekviem.

Men nu Oliver lyckades göra en sak. Igen. Hon gjorde en cliffhanger (i alla fall för mig) så nu måste jag ju bara läsa tredje delen. Varför? Det har jag undrat.

Så om du inte gillade Delirium så mycket tycker jag ändå att du ska den här boken en chans. För det är den värd. Lauren Oliver är en otrolig författare som skriver väldigt bra, och kommer nog att lyckas med den tredje och sista boken rejält.

Andra delar i serien:
1. Delirium
2. Pandemonium
3. Rekviem