torsdag 31 januari 2013

Falska skulder

Titel: Falska skulder
Författare: Louise Allen
Förlag: Harlequin Historisk
Sidor: 315
Serie: -
Originaltitel: The Marriage Debt

Handling:
Är hon en stråtrövares brud...
Giftermålet mellan en stråtrövare som väntar på avrättning är miss Katherine Cunninghams enda utväg för att bli av med sina betungade skulder. Enligt lag kommer dessa att försvinna med honom i och med hans död. Men det visar sig att hennes nyblivne make, Nicholas Lydgate, är oskyldig - och son till en hertig!
...eller en markis hustru?
Katherine är fast besluten att rädda hans liv, trots att det förvandlar en högst tillfällig make till en permanent sådan!

Omdöme:
Jag älskar historiska romaner! De är mysiga, lättlästa och tja, helt enkelt nya favoriter.
Språket flyter på bra och man kan inte sluta läsa för en sekund, även om det inte är spännande så är det facinerande att läsa.

Jag har fastnat för alla karaktärer hitills i historiska romaner. Så dem här blir inget undantag. Det verkar som att alla författarna har pratat om att ha en kvinna som är viljestark, självsäker, modig så att man bara måste fastna för henne, för att hon är en härlig karaktär att följa, med smarta kommentarer.
Det verkar också som att att författarna gillar namnet Nicholas. Fast jag gillar det namnet, så det gör inget för mig.

Fast något jag är missnöjd med är att Katherine hela tiden sköt undan sina känslor för Nicholas, och var kylig och arg på honom. Jag förstod inte varför, hon sov ju under ett tak och fick mat och pengar. Blev glad i slutet :D

onsdag 30 januari 2013

Härskaren på Dunkeathe

Inte världens bästa bild direkt, den är tagen med mobilen
Titel: Härskaren på Dunkeathe
Författare: Margaret Moore
Förlag: Harlequin Historisk
Sidor: 315
Serie: -
Originaltitel: Lord of Dunkeathe 

Handling:
Sir Nicholas söker desperat efter en hustru.
Herren på Dunkeathe är stark och listig, och med en förmögen, inflytelserik hustru kommer han snart att bli den mest avundsvärde godsägaren i trakten. Men trots att ett oräkneligt antal passanda unga damer har visats upp för honom, ivrigt tävlande om hans gunst, är det den skarptungade, kvicktänkta och totalt olämpliga lady Riona, som lockar honom som ingen annan.

Lady Riona är mycket medveten om att den arrogante riddaren aldrig kommer att välja en utfattig skotska till brud, men normandens blickar utlovar såna löften att till och med hon är nära att svimma vid hans fötter.

Omdöme:
Jag har nu läst den tredje historiska romanen (om jag räknat rätt), de första var Betvingade och Överenskommelser av Simona Ahrnstedt och har nu läst en bok av Margaret Moore. Och jag kan nästan säga att jag fått en nya favoritförfattare.
Moore skriver riktigt bra och på baksidan står det
"Ms. Moore är en mästerlig beskrivare av medeltiden." - Romantic Times,
och jag kan bara hålla med. Medeltiden är helt klart roligast att läsa och lära sig om.

Alla dessa vackra klänningar och borgar och slott. Jag avundas de som får bo i slott och ha vackra klänningar att välja mellan. Fast jag skulle vilja ha lite mer frihet, att röra mig som jag vill och gå utanför murarna och rida eller bada eller bara vad jag vill.

Lady Riona gillade jag direkt. Hon är självsäker, kvicktänkt och helt enkelt en
jättebra karaktär! Hon är som Rose i Vampire Academy. Riona är modig och det bästa med henne är att hon är så osjälvisk. Hon bryr sig om tjänstefolket även om de inte är hennes tjänstefolk, och är vänligt sinnad mot alla. Även mot Joscelind så var hon snäll mot henne fast att Joscelind inte var det mot henne.

Och Nicholas var jag riktigt försjust i, han var humoristiskt och ställde upp för tjänstefolket han med. Det tyckte jag i alla fall.

En bok som jag varmt rekommenderar till alla som gillar framförallt historiska romaner men även romantik.

söndag 27 januari 2013

Historiska romaner & recensions exemplar

Jag har fattat tycke för historia romaner, alltså böcker som utspelar sig förr i tiden, eller "böcker som utspelar sig i en svunnen tid" som jag själv skulle vilja kalla det :)
BetvingadeEfter att jag har läst Betvingade och Överrenskommelser av Simona Ahrnstedt, så har jag börjat älska språket (som inte innehåller lika mycket svordomar :)) och man bara måste avundas alla fina klänningar som beskrivs så bra.

Jag har nu i veckan läst 4-5 historiska romaner som såklart innehåller romantik. <3 p="">Jag hoppas att jag kommer hinna lägga upp recensioner på böckerna, men det kommer att bli minirecensioner på de, som flera andra bokbloggare har börjat med, och då jag skriver lite mer kortfattat om boken, vad jag tyckte om den och så vidare. Fast det kan ju hända att det blir en vanlig recension, om jag tyckte mycket om boken och har mycket att säga om boken så, vi får väl se hur det blir med det :)

Jag älskar känslan att försvinna in i de böckerna, för de är väldigt lättlästa, mysiga och varje författare känns som en författare, för alla skriver lika bra. Även om de kanske inte är spännande eller någon action i, är det roligt att läsa om hur kärleken utvecklas mellan huvudpersonerna och hur det blir i slutet. Även om man redan har kunnat lista ut slutet, så är det kul att läsa det :)

Och nu över till mina recensions exemplar som jag har fått i veckan:
Summers bok
  • Beautiful dead: Summers bok - Eden Maguire, Semic
  • Beautiful dead: Phoenix bok - Eden Maguire, Semic
  • Innebandypiraterna: första, andra och tredje säsongen - Sölve Dahlgren
  • Nya kontakter - Sophie Kinsella, B Wahlströms
InnebandyPiraterna : första säsongenEtt stort tack till förlagen! Jag blev jätteglad över att ha fått så många recensions exemplar på en vecka :) Det kan hända att jag missat någon bok, men då skriver jag om den i nästa inlägg om rec-ex.

Det är även tävling hos Boktycke, som Anna ordnar :) För det är 2 år sedan hon skapade hennes bokblogg, och jag har kanske bara följt hennes blogg i några månader men jag tycker att hon skriver jätte bra recensioner och andra inlägg som rör böcker.
Så kolla in på hennes bokblogg om du vill vara med i en tävling där du kan vinna 200 kr på Adlibris, att handa böcker för såklart, eller om du tycker att hennes blogg låter intressant. Tävlingen är något extra för Anna har gjort frågor och svaret är lösenordet som gör att man kommer till nästa fråga. Lycka till!


Om ni har läst någon historisk roman, som ni tycker att jag bara måste läsa eller om ni har läst någon av böckerna jag fått, så
Kommentera! Jag blir jätteglad om ni gör det! :)
 

fredag 25 januari 2013

Bokbloggsjerka 25-28 januari

Nu är det dags för veckans bokbloggsjerka fråga. För mer information gå in på Annikas blogg och kolla.

Veckans fråga:
Är du 100% ärlig i dina recensioner/omdömen?

Tja, man kan nog säga att jag till 99% är ärlig. Om det är ett rec-ex och jag tycker lite mindre om den, så skriver jag inte allt dåligt om den utan försöker lyfta fram bokens positiva sidor.
Fast annars är jag helt ärlig i mina recensioner . Det är ju meningen att läsaren ska förstå om jag tycker om den eller inte, och varför.
Det kännar ju inget till att jag inte ska vara ärlig, för ingen tar ju skada av vad jag skriver. För alla tycker och tänker olika, och jag tycker på ett sätt.

Är ni ärliga i era recensioner? Eller rättare sagt: 100% ärlig?
Kommentera gärna!

// Dola

torsdag 24 januari 2013

Förr eller senare exploderar jag

Titel: Förr eller senare exploderar jag
Författare: John Green
Förlag: Bonnier Carlsen (tack för rec-exet!)
Sidor: 302
Serie: -
Originaltitel: The Fault in our stars

Handling:
Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos för tre år sedan.
Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad hemma vid teven. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig - det är vetskapen om att hon ska dö).
Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA-möte.
Men en eftermiddag i den där stödgruppen förändras livet. Augustus Waters, friskförklarad från sin cancer, dyker upp.
Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E.p.i.s.k.

Omdöme:
OMG!!! Jag fullständigt älskar den här boken! Jag satt fängslad från sida 1 till sida 302, även författarens tack läste jag.
Den här boken är underbar och makalös. För jag har nästan aldrig läst en bok som har berört mig så mycket.

Karaktärerna är några bland de bästa karaktärerna. I alla fall Hazel och Gus. Jag gillar att man kan kalla Gus för Gus eller hans riktiga namn Augustus.
Jag gillade Augustus från första början, han var så glad, rolig, positiv även om han visste att cancern kunde komma tillbaka.
Hazel fastnade jag först efter att ha läst om henne ett par sidor, men sen gillade jag henne med.

Språket är riktigt bra och ibland bara måste man skratta.

I slutet kunde jag inte låta bli att gråta, det var så sorgligt :(
Jag håller helt och hållet med Mimsan på minbokkista.blogspot.se där hon skrev att (SPOILER markera för att läsa!)  Varför måste de snälla som Augustus och Hazel dö, medans Bella och Edward får leva för evigt? Varför! (Spoiler slut)

En bok som jag verkligen, verkligen rekommenderar. Men jag varnar er, den är sorglig. :(

onsdag 23 januari 2013

Minirecension - Falla sönder

Titel: Falla sönder
Författare: Tahereh Mafi
Förlag: B Wahlströms (tack för boken!)
Sidor: 92
Serie: Rör mig inte # 1.5
Originaltitel: Destroy me

Omdöme:
Det var jätte kul att få läsa från Warners perspektiv och lära känna honom bättre.
I Rör mig inte! så gillade jag inte honom ett dugg, men nu tycker jag synd om honom.
Att han försöker imponera på sin pappa, som inte bryr sig om honom och att han tappade bort Juliett. Jag har fått en helt annan syn på honom nu.

Längtar tills Rädda mig inte kommer ut.

Serien:
1. Rör mig inte
1.5 Falla sönder
2. Rädda mig inte

måndag 21 januari 2013

Blodsmagi

Blodsmagi
Titel: Blodsmagi
Författare: Tessa Gratton
Förlag: B Wahlströms
Sidor: 383
Serie: - #1
Originaltitel: Blood magic

Handling:
Det börjar oskyldigt: Rita en cirkel på marken ... lägg ett dött löv I mitten ... strö över lite salt ... läs en formel på latin ... tillfoga några droppar färskt blod.

Det där sista är kanske inte så enkelt ändå. Men för Silla känns det ändå rätt. Sedan hennes föräldrars fruktansvärda död har ingenting ens varit i närheten av att kännas rätt. Silla är beredd att göra vad som helst för att avslöja sanningen om sin familj till och med pröva besvärjelserna i boken som hon nyligen fått i sin ägo, och som verkar ha tillhört hennes pappa. Till och med offra sitt eget blod.

Men boken är inte det enda som är nytt i Sillas liv. Nicholas har precis flyttat in i grannhuset. Silla misstänker att han såg när hon utförde blodsmagin på kyrkogården, vid sina föräldrar grav. Men vad han än såg och vad han än anser om det så vill hon vara med honom.


Omdöme:
Jag hade lite höga förväntningar på den här boken, och det var nog inte så bra. För
det gjorde att jag bara "visste" att jag skulle gilla den. Och det gjorde jag väl men inte mer än så.

Karaktärerna var något extra. Silla blev jag ganska försjusst i, redan från början. Och Nicholas var en sådan kille man skulle vilja känna.

Om man inte gillar blod är inte det här en bok för er. Utan mer för de som gillar blodsmagi. För de skär sig, för att kunna använda magin.


söndag 20 januari 2013

Divergent

DivergentTitel: Divergent
Författare: Veronica Roth
Förlag: Modernista (Tack för boken!)
Sidor: 362
Serie: Divergent #1
Originaltitel: Divergent

Handling:
I Beatrice Prios hemstad Chicago är samhället uppdelat i fem falanger:
De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda.
En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice står valet mellan att stanna kvar hos sin familj hos De osjälviska - eller vara den hon är innerst inne.
Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv.

Under den hårda initieringsfas som följer, döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att upptas av De tappra. Bara de tio bästa släpps in, de övriga tvingas leva utanför samhället som falanglösa. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four.
Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först.

Omdöme:
Varning: Beroende framkallande!
Det var kanske en sak någon skulle ha sagt till mig. För jag satt upp hela eftermiddagen och halva natten för att läsa ut boken. Som ni kanske förstår är den riktigt, riktigt bra. Det är en liten mix från Harry Potter och Hungerspelen tycker jag. Vilket gör att man bara måste älska den, eller åtminstone gilla den.
Jag hade skyhöga förväntningar på den här boken dels för att alla andra som har läst den älskade den och dels för att jag älskade handlingen. Och boken var till och med ännu bättre!

Karaktären Tris är en riktigt bra huvudperson att följa. Hon är lite som Rose Hathaway från Vampire Academy. För hon kommer ibland med väldigt roliga kommentarer så att man bara måste skratta till.
Och den mystiske Four. Jag fattade tycke för honom direkt. Han är lagon mystisk och bit för bit avslöjas saker om honom, hans barndom, hans intresse och att hans fasor.

Språket och miljöerna är helt fantastiska, man kan känna doften och se allt framför sig.
Jag längtar verkligen tills nästa del Insurgent som kommer ut hösten 2013. Det var bra att jag väntade lite med att läsa Divergent eftersom det tar så himla lång tid innan nästa del kommer ut.

En jätte bra bok, som sidorna bara flög förbi i, med humor och spänning.
Läs den!

Andra delar i serien:
1. Divergent
2. Insurgent

fredag 18 januari 2013

Bokbloggsjerka 18-21 januari

Veckans bokbloggsjerka igen. Kolla in Annikas blogg för mer information.

Veckans fråga:
Om du ser en bok av en författare som du aldrig har hört talas om tidigare, vad är det som gör att du bestämmer dig för att läsa den?

Det som brukar få mig att läsa en bok är att jag sett att ni bokbloggare har tipsat om den, eller någon författare, om den har fått bra omdömen. Men ibland så kollar jag också på omslaget :).

Vad brukar få er att läsa någon bok av en författare inte aldrig har hört talats om? Kommentera gärna!

Tag: Om läsning och litteratur

Hittade den här hos Bokugglan, fast jag har sett den hos många andra bokbloggare också :)

Förflutet

1. Hur gammal var du när du började läsa?
Jag började att läsa lite böcker när jag var ungefär 7 år, men jag började läsa mer böcker när jag var runt 9 år.

2. Vad är titeln på den första boken du läste?
Jag kommer inte ihåg någon av böckerna jag läste när jag var 7 år, så jag säger någon som kommer snabbast i huvudet. Jag kommer ihåg att jag gillade Jill och Jonathan böckerna av. Jaha, vad hette författaren nu igen? Jag är väldigt dålig på att komma på saker, det var delvis därför jag startade den här bloggen :). Men iallafall böckerna handlade om ungdomarna Jill och Jonathan som jobbade på en tidning och löste olika mysterier. Om du kommer på vilken serie/bok jag pratar om, så kommentera gärna!

3. Vilken bok fick dig att älska att läsa?
Åh, äntligen en lätt fråga! Bläckhjärta - Cornelia Funke är helt klart boken som fick mig att börja att läsa på "riktigt". Jag älskade verkligen boken när jag läste den när jag var 9-10 år och jag älskar den fortfarande. Kommer alltid att vara en favorit, för det är Bläckhjärtas förtjänst att jag började läsa och 2012 skapa en bokblogg.

Edward Tulanes fantastiska resa4. Vilket är det tidigaste minnet du har av att läsa?
Jag tror det var när jag var liten och mamma eller pappa skulle läsa boken Edward Tulanes fantastiska resa av Kate DiCamillo högt för mig, men de vägrade för de tyckte att den var så låångtråkig. Så jag fick läsa den själv, och jag tyckte att den var riktigt bra!

Nutid

5. Hur många böcker äger du just nu?
Runt 70-80 böcker :)

6. Vilken av dem är din favorit?
Jag kan inte välja någon, för det finns så många bra böcker som jag äger (och andra som jag vill äga). Men några favoriter är: Yttersta offret - Richelle Mead, Himlen börjar här - Jandy Nelson, Beautiful Creatures - Kami Garcia m.m.

7. Vilken av dem ogillar du mest?
Det finns ingen som jag hatar utan bara några som jag gillar lite mindre.

8. Vilken är din favoritgenre?
Fantasy! Jag fullkomligt älskar fantasy, det är bland det bästa som finns! Men även vanliga ungdomsböcker, sci-fi, romantik och spännande böcker gillar jag.

9. Hur ofta läser du?
Oftast en gång om dagen. Men om det är många läxor så hinner jag ibland inte.

10. Barn, ungdom eller vuxenböcker?
Ungdomsböcker!

11. Sakta, medelmåttig eller snabb läsare?
Snabbläsare :D

12. Vem är din favoritförfattare och varför?
Det här är typ samma fråga som favoritbok, för mig. Finns så många att välja mellan.
Men här är några: Simona Ahrnstedt, Richelle Mead, Maggie Stiefvater, Gail Carriger m.m.

13. Pocket eller inbunden?
Gillar båda.

14. Vem är din favoritkaraktär?
Rose från Vampire Academy och Katniss från Hungerspelen är helt klart favoriterna.

15. Favoritskurk?
Eh, jag brukar inte gilla några skurkar så...Det blir inget svar på den här frågan.

16. Hur långa böcker brukar du vanligtvis läsa?
Mellan 200-300, fast ibland ännu längre.

Framtiden

17. Ser du dig själv ha en karriär inom litteratur?
Kanske. Jag älskar ju att blogga, om det räknas som en grej inom litteratur.
Jag skulle gärna vilja bli en författare. :)

18. Tror du att läsplattorna kommer ta över de fysiska böckerna?
Ja, kanske. Men jag hoppas på att de "vanliga" böckerna finns kvar. Det är mycket roligare att ha en bok i handen.

Kommande recensioner och rec-ex

Är just nu jätte glad! Har fått hem Pandemonium av Lauren Oliver från Bonnier Carlsen.
Jag trodde faktiskt inte att jag skulle få den, för jag hade fått den och Förr eller senare exploderar jag i "digitala rec-ex" som jag vill kalla det. Jag har redan läst ut John Greens nya bok, så om jag skärper till mig kommer det en recension på den i helgen.

Tillbaka till Pandemonium. Jag var riktigt sur på Lauren Oliver för jag tyckte ändå att det var någon slags cliffhanger i slutet på Delirium. För jag måste bara ju bara veta vad som hände med Lena och Alex. Speciellt med Alex.

Jag har väldigt många recensioner att skriva men så lite tid.
Men det kommer några i helgen, förhoppnings vis.

(Det funkar inte att ha med en bild just nu, försöker lista ut varför...)

måndag 14 januari 2013

I min brevlåda #13 - Rec-ex och vinst

The Body FinderJag fick för några dagar sedan hem vinsten från Ellas tävling och boken var
The Body Finder av Kimberly Derting.
Och sen så fick jag hem ett efterlängat recensions ex sen jag dem frågade om jag ville ha den: Beautiful creatures av Kami Garcia och Margaret Stohl.
Jag fick denna bok från förlaget Semic. Jag har redan börjat läsa lite, och hittills var den bra :)
Beautiful Creatures - Mörka drömmar, livsfarlig kärlekJag tror inte att den har kommit ut i bokhandlarna än, för rec.datumet är 6 februari

Har ni läst någon av de här böckerna? Eller vill ni läsa någon av de?
Kommentera gärna!

söndag 13 januari 2013

Erebos

ErebosTitel: Erebos
Författare: Ursula Poznanski
Förlag: Opal (Tack för boken!)
Sidor: 422
Serie: -
Originaltitel: Erebos

Handling:
Erebos är ett dataspel som sprids i en skola i London. Det är stort hemlighetsmakeri kring spelet som utövar stor makt över sina spelare. Eleverna fastnar lätt i spelet, spelar nätterna igenom och försummar skola och andra aktiviteter. Det fascinerande är att spelet personligen verkar känna sina spelare, det interagerar med dem, det ger dem uppdrag att utföra inte bara i spelets värld utan även i realiteten. 16-årige Nick är en av spelarna, även han får olika uppdrag som han inte riktigt förstår varför han ska utföra, men han gör det för att avancera i spelet. Några personer som inte spelar Erebos uppfattar spelet som farligt försöker förstå vad som ligger bakom spelet och försöker även stoppa det. Men Erebos har stor makt.

Omdöme:
Jag hade ganska höga förväntningar på den här boken och man kan säga att de nådde precis upp till de. Visst, den är jätte bra med en häftig handling om ett datorspel som dödar. Men det blev segt i längden. Okej. Nu blev ni väl lite chockade?
Jag skriver bara "ett dator spel som dödar. Men det blev segt i längden." så nonchalant som att ett spel som dödar är inget att bry sig om? Så tänkte jag när jag läste igenom det.
 
Som sagt, idéen om att ett datorspel, som så många blev beroende av och inte kunde klara sig utan det, var väldigt bra och det var kanske det som fick hålla uppe hela handlingen i boken.

Karaktärerna var ganska bra, men det var inga som liksom fastnade. Jag hade hellre velat ha någon karaktär som man kom ihåg.

lördag 12 januari 2013

Bläckdöd

Titel: Bläckdöd
Författare: Cornelia Funke
Förlag: Opal (tack för boken!)
Sidor: 698
Serie: Bläck-triologin #3
Originaltitel: Tintentod

Handling:
I den tredje och sista boken av bläck-trilogin ligger Ormhuvuds makt fortfarande som en skugga över Ombra. Meggie lever med sina föräldrar på en övergiven gård i bergen, där man nästan skulle kunna glömma vad som hände på Nattborgen. Men nötskrikans läte hörs ibland på natten, och då försvinner Mo med Svarte prinsen och Starke mannen. Allt som är möjligt måste göras för att rädda bläckvärlden undan en odödlig ond härskare.

Omdöme:
Jag älskar den här serien!
Språket är helt fantastiskt och karaktärerna är lika bra!
Jag gillar den här idéen om att de hamnar i en bok genom att läsa sig dit.
Skulle gärna vilja kunna det också :D

Karaktärerna lär man känna väldigt bra (tycker jag).
Fast jag skulle nog velat korta när hela boken. Men ja, ja man kan ju inte få allt? :)

Jag tycker att den här boken känns lite som en barnbok. Med alla älvor som man ska akta sig för, gycklarfolket... Fast ändå så är det nog mer en ungdomsbok.

Andra delar i serien:
1. Bläckhjärta
2. Bläckmagi
3. Bläckdöd

fredag 11 januari 2013

Bokbloggsjerka 11-14 januari 2013

Dags för bokbloggsjerkan igen! Jag kommer inte ihåg om det var någon förra fredagen, ifall ni undrar varför jag inte svarade på frågan :)

Veckans fråga:
Vilken bok är du mest nyfiken på som kommer att komma ut under första halvan av det här året?

Beautiful Creatures - Mörka drömmar, livsfarlig kärlekDet kommer ut väldigt många bra böcker nu så jag har lite svårt att välja ;)
Jag ser jätte mycket framemot den sista delen Hemligheternas rike i De utvalda triologin av Kristin Cashore. Och den nya serien Beautiful creatures av Kami Garcia som jag kommer få hem som rec-ex.
Hemlös av Gail Carriger kommer ju även ut i maj och det ser jag såklart framemot! Älskar spänningen och humorn :D.

Det finns så många böcker att jag inte kommer välja vilken jag vill läsa först :D
Hemlös : En bok om Alexia TarabottiÄven Jag, En av David Levithan kommer ut och det verkar ju som en spännande bok. Så jag ska försöka köpa eller låna den.

Vilken bok/böcker ser ni framemot?
Kommentera gärna ditt svar!

Arizonas bok

Arizonas bokTitel: Arizonas bok
Författare: Eden Maguire
Förlag: Semic (tack för boken!)
Sidor: 254
Serie: Beautiful Dead #2
Originaltitel: Arizona

Handling:
Det har snart gått ett år sedan Arizona drunknade i Hartmann Lake. Dränkte sig, enligt polisrapporten. Men det är något som inte stämmer. Skulle verkligen populära Arizona - snygg, självsker och livsbejakande - ta sitt eget liv?

Darina måste hjälpa Arizona som hon hjälpte Jonas. Men hon motarbetas på alla fronter, inte minst av Arizona själv. Vad är det hon döljer? Vilka hemligheter göms bakom den perfekta ytan? Darinas eget liv är mer än en gång i fara och tiden blir alltmer knapp.

Omdöme:
De här böckerna är väldigt spännande och man väntar på att man ska få en avgörande ledtråd, så att man kan få klarhet i vad som hände Jonas, Arizona, Summer eller Phoenix.

Det var nu Arizonas tur att veta vad som hände när hon dog och ärligt talat tycker jag synd om henne. Alla har missförstått henne och tyckte bara att hon är jobbig.
Det tyckte jag också, men nu har jag förstått varför hon var så.

Jag tror jag kommer fortsätta att läsa den här serien, för jag ser nog mest framemot att läsa om Summers död. Hon verkar snällast :)

torsdag 10 januari 2013

I min brevlåda

DivergentJag hade tänkt börja med att skriva vilka recensions exemplar jag fått i veckan, varje helg men det funkade inte riktigt eftersom jag har redan läst ut Erebos som jag fick .
Böckerna jag fått hittills i veckan är:
  • Erebos - Ursula Poznanski (redan läst ut, recension kommer snart)
  • Falla sönder - Tahereh Mafi (jätteglad över att jag fick ett exemplar av den här, för B Wahlströms trycker bara den i 100 upplagor. Men den finns som e-bok :)
  • Divergent - Veronica Roth (tänker börja läsa den här boken direkt efter att jag skrivit det här inlägget!)
Jag vet inte om det kommer fler böcker den här veckan eller nästa. Jag får väl skriva ett inlägg om jag får några fler böcker i helgen :)

Har ni läst någon av de här böckerna? Eller vill ni läsa någon av de?
Kommentera ditt svar!

Har väldigt många recensioner att skriva, men har inget lust att göra det. :(
Ska försöka skriva åtminstone 1 recension idag.
Jag har läst ut Bläckdöd, Erebos, Blodsmagi. Har jag glömt någon?

// Dola

De rätta

Titel: De rätta
Författare: Scott Westerfield
Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 335
Serie: Ful #3
Originaltitel: Specials

Handling:
Tally har nu blivit en Cutter, en speciell gren av "Särskilda omständigheter". Hon har nu kraftigt förstärkta sinnen och hennes kropp är resitent mot alla tänkbara åkommor. Tallys kompis Shay vilken är ledare för "Cutters" tar med henne på ett party för fulingar. Syftet med besöket är att maskerade, söka rätt på potentiella bråkmakare och beslagta nanofyllda piller. När Tally försöker gripa den Smokey som har pillren, blir hon tillfångatagen.

Efter att Tally lyckats fly får hon veta pillrens huvudsakliga syfte; de ska skapa en ny typ av snyggingar. Intelligenta sådana. Tally har inget annat val än att be sin pojkvän Zane att förråda sina Smokey-allierade. Tillsammans kommer de båda att ställas inför det svåraste uppdraget hittils - att fortsätta vara ett älskande par eller att bli dödsfiender.

Omdöme:
Jag har aldrig riktigt gillat Scotts sätt att skriva böcker på och den här var inget undantag.

Karaktärerna gillade jag inte ett dugg. Den enda som jag gillade var Zane och (stor spoiler!) han dog ju :( (spoiler slut!)
Tally är självisk, tycker jag, och tänker bara på sig själv och vad hon vill.

Jag har försökt att gilla de här böckerna, men det går inte. Så tyvärr, Scott. Jag tänker inte läsa sista delen i den här serien. Om inte andra bokbloggarna rekommender väldigt mycket.

onsdag 9 januari 2013

Jonas bok

Jonas bokTitel: Jonas bok
Författare: Eden Maguire
Förlag: Semic (tack för boken!)
Sidor: 268
Serie: Beautiful dead #1
Originaltitel: Book one - Jonas

Handling:
Varken döda ...
...
eller levande ...
rör de sig i de odödas gränsland.

Vad är det som händer på Ellerton High? Fyra dödsfall på mindre än ett år. Jonas, Arizona, Summer, Phoenix. Fyra unga, vackra människor. Oron sprider sig i staden och många frågor saknar svar.Vilken är Darinas roll? Hon plågas inte bara av sorgen efter pojkvännen Phoenix - utan också av spöklika syner av de som dött. Samtidigt ekar dånet av vingslag oförklarligt i hennes huvud. Så blir hennes uppdrag tydligt: de döda har fått återvända till de levande för att skingra oklarheter och söka svar, ett år har de på sig. Men deras tid är på väg att rinna ut och Darina är utvald att hjälpa dem, de odöda, att finna ro ...

Omdöme:
Jag hade inte så höga förväntningar på den här boken vilket var bra, för då skulle jag nog inte tyckt om den lika mycket som jag gjorde när jag hade läst den.

Det var väldigt spännande att till sist få veta hur Jonas dog, fast det var ändå helt oväntat för jag hade mina misstankar från den stund när Darina hade frågat massa frågor och inte fått något svar.

Men jag blev lite besviken på Darina. Hon har inte riktigt det som får en att gilla henne och respektera henne som huvudperson.

En bra bok, som kunde varit bättre. Men är en kort läsvärd bok.

tisdag 8 januari 2013

Bloodlines

BloodlinesTitel: Bloodlines
Författare: Richelle Mead
Förlag: Razorbill
Sidor: 421
Serie: Bloodlines #1
Originaltitel: Bloodlines

Handling:
Sydney protects vampire secrets - and human lives. Sydney belongs to a secret group who dabble in magic and serve to bridge the worlds of humans and vampires.
But when Sydney is torn from her bed in the middle of te night, she fears she's still being punished for her complicated alliance with dhampir Rose Hathaway. What unfolds is far worse. The sister of Moroi queen Lissa Dragomir is in mortal danger, and goes into hiding. Now Sydney must act as her protector.

Omdöme:
Jag är lite besviken på Richelle Meads bok Bloodlines. Jag trodde att jag skulle få återuppleva det som var i hennes tidigare serie Vampire Academy, som är en utav mina favoritserier. Spänningen var inte den bästa och de få delar som det var det spännande kommer inte så ofta, som jag hade velat.

Men det var ändå kul att få återse Jill, Eddie, Abe, Adrian och även andra nya karaktärer. Jag tycker att det är väldigt synd om Adrian, efter det som hände med Rose i Vampire Academy. Det skulle bli väldigt kul om Adrian och Sydney blev ihop :D.
Jag får se om det händer i nästa bok, The Golden Lily.

Slutet var absolut bäst, men jag vill inte spoila för de som inte läst boken, så då får ni nöja er med att jag tyckte att det var den mest spännande delen i boken.

Språket flöt på bra, och jag förstod nästan allting även om det bara är min andra engelska ungdomsbok som jag läst.

måndag 7 januari 2013

Hobbiten

Hobbiten eller bort och hem igenTitel: Hobbiten
Författare: J.R.R. Tolkien
Förlag: Nordstedts
Sidor: 283
Serie: Boken före Sagan om Ringen-böckerna
Originaltitel: The Hobbit

Handling:
Bilbo blir erbjuden att följa med på skattjakt av trollkarlen Gandalf och en drös dvärgar som leds av Thorin Ekensköld. Dvärgarna vill ta tillbaka skatten och berger Erebor som draken Smaug har tagit. Under skattjakten träffar Bilbo den slemmiga varelsen Gollum som bor i berget och Bilbo lyckas vinna osynlighetsringen i gåtor. Det samma ring som det handlar om i Ringarnas herre.

Omdöme:
Denna bok läste jag faktiskt innan jag försökte läsa Sagan om Ringen-böckerna.
Jag fick den i födelsedagspresent (tror jag) och läste den under en vecka, då jag inte hade börjat läsa så mycket som jag läser idag.

Hobbiten är ganska seg och långsam, vilket det inte blir bättre av dem väldigt långa beskrivningar.
Språket är inte så bra översatt och det märks att det är ett gammalt språk, för ibland står det ett ord man inte visste fanns innan eller inte hört talas om.

Men det är verkligen jättekul att man får reda på hur Bilbo får ringen, som sen Frodo får och om Bilbos äventyr till det ensliga berget.

En bok som passar dem som verkligen gillar Sagan om Ringen och Tolkiens långa beskrivningar :)



 

söndag 6 januari 2013

Recensions exemplar

Arizonas bokIdag kom jag hem från innebandycupen, som det inte gick så bra i, vi kom till b-slutspel och åkte ut i semifinalen.

Men över till det som jag skrev i rubriken.
Jag fick 2 recensions ex från Semic. Den första och andra delen i Beauitful Dead av Eden Maguire. Jag ska börja att läsa Jonas bok ikväll, så det kommer nog en recension snart!

Det kommer snart recensioner på bl.a. De rätta, Bloodlines, Bläckdöd.

Har ni läst någon av böckerna jag fått/läst?
Kommentera gärna!

fredag 4 januari 2013

Recensions ex och vinst

BlodsmagiJag skrev ju om att jag vann 2 böcker och nu har jag en kommit fram!
I torsdags så fick jag hem boken som jag vann i Albas månads tävling, Evig natt av Michelle Paver, som är mest känd för sin serie Vargbröder.
Tack så jätte mycket för boken, Alba!

Och så fick jag ett recensions ex från B Wahlströms. Och boken var Blodsmagi av Tessa Graton. Boken har inte kommit ut ännu, så jag ska (bland alla andra bokbloggare som fått den :)) få läsa den innan den kommit ut!

(Kommer inte att blogga i helgen, möjligtvis på söndag, för jag har innebandycup hela helgen! Sikta mot stjärnorna!)

// Dola

Boktolva 2013

Jag hade tänkt att ha Boktolva 2013 som Enligt O håller i :)
Det går ut på att man ska försöka läsa någon/några böcker av 12 författare man inte läst av tidigare. Vi får se hur det går med det här målet :D

Dessa författare ska jag försöka att läsa en bok av:

1. Veronica Roth - författare till Divergent-serien.
2. Carole Wilkinson - författare till serien om Ping.
3. Andrea Cremer - har skrivit Nightshade - serien.
4. Kendare Blake - författare till Anna klädd i blod.
5. Melina Marchetta - författare till Jellice Road.
6. Morgan Matson - författare till Fyra dagar, fyra nätter.
7. Lauren Kate - författare till Fallen.
8. Rachel Hawkins - författare till Hexhall.
9. Julie Kagawa - författare till bl.a. serien The Iron Fey.
10. Melissa Marr - författare till serien Mer än ögat ser.
11. Ursula Poznanski - författare till boken Erebos.
12. Eden Maguire - författare till serien Beautiful dead.

Det här är alltså min lista med författare. Nåja, den är inte svår direkt, eftersom jag har planerat (om jag har några pengar) att köpa böcker jag själv skulle vilja ha i min bokhylla bl.a. Divergent, Night Shade och The Iron Fey.

Vilka böcker/författare har ni planerat att läsa det här året?
Kommentera gärna ditt svar!

// Dola

torsdag 3 januari 2013

Filmrecension: The Hobbit: Unexpected Journey

The Hobbit: Unexpected Journey var en riktigt bra film med spänning och regisören har fångat det mest från boken vilket bra!
Den var inte lika bra som de andra Sagan om Ringen filmerna, men nära där på.

Effekterna var häftiga och det är helt otroligt hur man lyckas skapa alla scener, tycker jag.
Jag hade gärna velat ha lite mer humor i filmen, som det var i de andra filmerna. Jag satt nästan och jämförde filmen med de, och det tänker jag inte göra igen. För det skulle nog vara svårt att fixa så att allt blev som förut.

Det kommer att bli spännande att se Smaug i nästa film, eftersom de inte har filmat honom.

En film som jag rekommenderar väldigt mycket!

onsdag 2 januari 2013

10 böcker jag ska läsa 2013

Det passar väl bra med ännu ett mål, nu när det är nytt år och allt?
Jag ska läsa 10 böcker innan 2013 är slut. Så jag har 365 dagar på mig, inte alls lite, va? :D
De här böcker ska jag läsa: (utan inbördes ordning)

Svenska böcker:
1. Förr eller senare exploderar jag - John Green
2. Jag, En - David Levithan
3. De dödas stad - Carrie Ryan
4. Pandemonium - Lauren Oliver
5. Järnkonungen - Julie Kagawa

Engelska böcker:
6. City of Ashes - Cassandra Clare
7. Fallen - Lauren Kate
8. Nightshade - Andrea Cremer
9. Hexhall - Rachel Hawkins
10. Paranormalcy - Kiersten White

tisdag 1 januari 2013

Jag har vunnit...

... 2 tävlingar!
Jag vann Månadens tävling hos Alba, och då kommer jag att få
Evig natt av Michelle Paver, som har skrivit serien Vargbröder eller som den också heter Pojken som föddes att möta mörkret.

Och så vann jag Ellas tävling på hennes blogg där man kunde välja mellan att vinna Anna dressed in blood - som jag jätte gärna vill läsa, men på svenska, Himlen börjar här - som jag redan läst. Och så den sista, som ni kanske har räknat ut att det var den jag vann? The Body Finder av Kimberly Derting - som jag ser jätte mycket framemot att läsa! :)

Längtar tills de kommer i brevlådan :D

Kolla gärna in Månadens tävling på Albas blogg, där man kan vinna Gå din väg men stanna av Johanna Nilsson.

Ha det bra!
// Dola

Månadens läs rapport: December 2012

Jaha, nu är den sista månaden slut på det här fantastiska bokåret!

Lästa böcker:

Cinder - Marissa Meyer
Bläckmagi - Cornelia Funke
I taket lyser stjärnorna - Johann Thydell
Liv & Lovisa - Emma Granholm
Röd skymning - Fredrik Lindblom
Dödsritten - Maggie Stiefvater
Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet - Jennifer E. Smith
Spotlight - Meg Cabot
Kär? - Meg Cabot
Tankeläsaren - Kristin Cashore
Monstrets dotter - Kristin Cashore
Bara inte du - Katarina von Bredow
Förvriden - Frida Arwen Rosesund
Glashuset - Rachel Caine
Airhead - Meg Cabot
Att vara Nikki - Meg Cabot
Jagad - Meg Cabot
Till er tjänst - Meg Cabot (En prinsessas dagbok #4)
Only väg is upp - Emmy Abrahamson

Antal lästa böcker: 19

Svenska böcker: 19
Engelska böcker: ½ (har kommit halvvägs i Bloodlines)

Omlästa: 0

Bästa bok:
Dödsritten, måste det helt klart bli!

Sämsta bok:
Hm, svår fråga. Det finns flera böcker som inte varit så bra den här månaden.
Den sämsta boken är nog Liv och Lovisa , den är så obehaglig att man inte blir lycklig av att läsa som man egentligen ska bli.

Kommentar:
Jag tycker att det var lite sisådär med läslusten den här månaden.
Fast det blev inga omlästa den här månaden (om man inte räknar de som jag läste för att  fräschade upp minnet, så att jag skulle kunna skriva en recension.)


Gott nytt år!
Jag hoppas att vi ses nästa år! Och då kommer det att komma fler recensioner och annat om böcker här på bloggen :D

//Dola